El descobriment d’alteracions en l’envelliment que promouen el càncer, projecte destacat de les jornades “Innovem ara, fem futur”

El doctor Javier A. Menéndez amb representants de l’empresa Innomedyx i Fujitsu

Avui s’ha celebrat la segona trobada entre l’empresa Innomedyx, Fujitsu i l’IDBIGI per identificar els projectes de recerca gironins més interessants

El projecte guanyador està encapçalat pel doctor Javier A. Menéndez

L’empresa Innomedyx, la multinacional Fujitsulabs i l’lnstitut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) s’han reunit avui al Parc Hospitalari Martí i Julià per celebrar les II Jornades “Innovació com a motor de futur. Innovem ara, fem futur”. Es tracta d’una acció estratègica per a la dinamització de la innovació i de la transferència de la recerca i el desenvolupament tecnològic de l’IDIBGI, que té com a objectiu identificar oportunitats en projectes d’innovació i d’incentivar col·laboracions futures.

Durant la sessió d’avui s’han presentat els projectes territorials i les capacitats en investigació que té la regió de Girona, així com un total de dotze idees innovadores orientades a la genòmica, el big data, la biotecnologia i el reconeixement de patrons (imatge, veu...). D’aquests dotze treballs, el jurat ha destacat el projecte “Un nou model computacional per descobrir i validar metabolits en l’envelliment i el càncer”, promogut per l’equip del doctor Javier A. Menéndez, dins el programa ProCURE de l’ICO. A més, Innomedyx i Fujitsulabs estudiaran totes les idees per mirar de desenvolupar-ne les millors a Girona, que es consolidarà d’aquest manera com a regió central pel que fa a la millora de la salut dels ciutadans, amb accions de promoció, prevenció, seguiment i recerca de la salut.

El jurat estava format per Jordi Corderch, director d’Avaluació, Innovació i Recerca; Felip Miralles, director de la Unitat Tecnològica d’E-Health d’Eurecat; Rosa Valenzuela, CEO d’Innomedyx; Cecília López, experta de valorització de tecnologia de l’assessoria CSyM, i Kunio Suzuki, director de Fujitsulabs. L’acte s’ha clausurat amb una xerrada de Ferran Rodero, representant de l’agència pública ACC1Ó a Girona, que ha explicat el teixit del territori i les oportunitats per a la col·laboració publicoprivada.

Fujitsulabs, acompanyadUn moment de la segona trobada entre l’empresa Innomedyx, Fujitsu i l’IDBIGI per identificar els projectes de recerca gironins més interessantsa d’Innomedyx, ha posat els ulls en la qualitat de la recerca que es du a terme a Girona, on des de fa temps es realitza un registre d’indicadors relacions amb l’activitat assistencial. Fruit d’aquesta voluntat, han sorgit registres com ara  el Registre Gironí del Cor (REGICOR); el Registre de Càncer Poblacional (RCP) de Girona, o el Registre de Demències de Girona (ReDeGi). La col·laboració de Fujitsulabs se centraria en qüestions relacionades amb el processament de grans quantitats de dades que pel seu volum, la seva naturalesa i la velocitat amb què han de ser processades ultrapassen la capacitat dels sistemes informàtics habituals.

Innomedyx és un centre d’investigació translacional en medicina, fundat a l’Estat espanyol amb capital privat. El principal objectiu és la translació de productes de biomedicina i innovació tecnològica sanitària, dissenyats per al desenvolupament d’estratègies que garanteixin la seva transformació en la medicina del futur (IT, diagnòstic avançat, individualització de la medicina o medicaments de precisió) així com la formació de professionals en àrees específiques del sector tecnològic, biotecnològic i sanitari.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, que té els seus orígens en la Fundació Privada Doctor Josep Trueta, es va crear el juliol de 2005 amb la finalitat de promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica en l’àmbit de les comarques de Girona. Amb aquest objectiu, aglutina grups de recerca de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, l’Institut d’Assistència Sanitària, la Universitat de Girona, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge, l’Institut Català d’Oncologia i l’Institut Català de la Salut a Girona.

HOSPITAL
Dimarts, 7 Juny 2016

Tags: