Trueta, hospital amable

L'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta aposta per  caracteritzar-se per ser un centre amable envers els seus pacients, els seus professionals i la societat que l'envolta. Per això, es duen a terme un seguit d'activitats i es presten uns serveis que pretenen, justament, fer més amable l'estada al centre sanitari. Tot seguit us relacionem algunes de les actuacions que emmarcaríem dins aquesta iniciativa "Trueta, hospital amable".

Hospital Promotor de la Salut
L’ Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona es membre de la Xarxa Catalana d’Hospitals Promotors de la salut des de l’any 2005. Des de llavors i mitjançant la comissió creada el mateix any, treballa en les línies de la Xarxa Internacional de la OMS i de la Xarxa Catalana, específicament en l’àmbit de health literacy i estàndards de qualitat (definició i avaluació dels estàndards de promoció de la salut, promoció i educació dels pacients, continuïtat assistencial, estàndards en salut laboral, etc..).

Hospital lliure de fum del tabac
El centre forma part de la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum des de l’any 2004. Aquesta xarxa adopta els criteris de la Xarxa Europea d’hospitals sense fum pel que fa al compromís enfront de l'hàbit tabàquic, de comunicació per implantar les polítiques lliures de fum, d’educació i formació per poder atendre als fumadors i recolzar l’abandonament de l’hàbit, d’identificació dels fumadors i suport per la cessació, estàndards de control del consum,  senyalització, llocs de treball saludables i promoció de la salut.

Compromesos amb el medi ambient
El dia a dia a l’Hospital mostra el clar compromís de l’organització envers el medi ambient. La direcció del centre treballa per a la implantació i el desenvolupament d’un sistema de gestió mediambiental amb l’objectiu darrer d’obtenir una certificació de qualitat ambiental. En aquest sentit, les actuacions que es duen a terme contribueixen a complir els requisits legals, protegir el medi ambient i prevenir i reduir els impactes.

Fent costat a les entitats de voluntariatUn nen ingressat rep la visita dels pallassos de l'hospital, XaropClown
El Programa de voluntariat, coordinat des de la Unitat d'Atenció a la Ciutadania, va entrar en funcionament l'any 1993 amb la intenció de coordinar la tasca que estaven duent a terme, per separat, tot un seguit d'associacions de caire social. L'objectiu d'aquest Programa és vetllar perquè es doni als usuaris de l'Hospital una assistència integrada, que tingui cura dels aspectes humans, es disposi dels mitjans necessaris per garantir la qualitat assistencial; i es facilitin els canals de participació ciutadana en l'Hospital i en la seva organització. Les persones que formen part d'aquest programa fan una prestació voluntària i altruista.

Consulteu aquí les entitats que actualment desenvolupen activitats de caire voluntari al nostre centre.

Compromís amb la ciutadania
Històricament l’Hospital ha tingut molt present la seva implicació a la ciutat de Girona i els seus habitants. Des d’organitzar activitats al centre per fer més agradable l’estada als seus pacients fins a crear un consell de Participació, amb representants de diferents sectors socials per informar a la societat dels grans projecte del centre i del seu dia a dia.

Per Nadal s’organitza un tió per als nens de pediatria, cantades de nadales, visites d’esportistes, cavalcada de Reis... també celebrem el Sant Jordi, organitzem tallers i espectacles per als més menuts, s’han fet jornades de portes obertes, curses populars, conferències, exposicions, s’acullen visites per a escolars i es col·labora amb diferents centres educatius que ens ajuden a decorar l'hospital durant les festes de Nadal... i un llarg etcètera que ens permeten afirmar que el Trueta té un gran compromís amb la seva ciutadania. Així mateix, hi ha una estreta col·laboració entre el centres sanitari i l'Ajuntament del municipi que l'acull, Girona.  En definitiva, ens volem caracteritzar per ser un hospital amable.         

Hospital