Durant el procediment d'implant de la TAVI a la sala d'hemodinàmia.

El Trueta comença a implantar vàlvules aòrtiques transcatèter per tractar sense cirurgia pacients amb estenosi aòrtica

Divendres, 21 Febrer 2020

La implantació valvular aòrtica transcatèter és el procediment més indicat per a pacients d’edat avançada que pateixen una estenosi aòrtica greu i que tenen un risc quirúrgic alt o contraindicació quirúrgica

Aquesta setmana el Trueta ha implantat les dues primeres vàlvules a dues pacients de 87 i 85 anys, que evolucionen favorablement

La llevadora Vanessa Campas donant consells a una mare amb el seu nadó.

Una llevadora del Trueta és reconeguda com a consultora internacional en lactància materna

Dimarts, 18 Febrer 2020

Aquesta acreditació s’aconsegueix després de superar un examen internacional que es realitza un cop l’any a tot el món

La llevadora Vanessa Campas Jiménez de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha rebut el títol de consultora internacional de lactància materna, després d’aprovar l’examen que la reconeix com a International Board Certified Lactation Consultant Consell (IBCLC). Vanessa Campas se suma al centenar de professionals que hi ha a l’Estat espanyol amb aquest títol.

Jornada d'Actualització en Lupus Eritematós Sistèmic

Jornada d'Actualització en Lupus Eritematós Sistèmic

Divendres, 14 Febrer 2020

L'Hospital Universitari de Girona Josep Trueta acollirà el proper 19 de febrer a partir de les 17 h  la Jornada d'Actualització en Lupus Eritematós Sistèmic, organitzada pel servei de Medicina Interna de l'Hospital Dr. Josep Trueta. La jornada comptarà amb la participació de professionals de l'Hospital Clínic i de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

La màquina centrífuga permetrà reduir en un dia el diagnòstic dels pacients a qui es faci una biòpsia líquida

L’Obra Social “la Caixa” i Oncolliga donen una màquina centrifugadora d’última generació al Servei d’Anatomia Patològica del Trueta

Dijous, 13 Febrer 2020

Aquesta màquina centrífuga permetrà reduir en un dia el diagnòstic dels pacients a qui es faci una biòpsia líquida ―principalment malalts de càncer de pulmó, molts dels quals tenen metàstasis

Programa de la Jornada

Human factors and burnout > 13 de març

Dijous, 13 Febrer 2020

El 13 de març s'acull la Jornada Human Factors and burnout que tindrà lloc a la Facultat de Medicina de Girona, organitzada per l'Hospital universitari de Girona Dr. Josep Trueta.

Cada cop hi ha més evidència i acceptació que la majoria de complicacions o dificultats en medicina vénen derivats, no de la falta de formació o d’aptituds clíniques dels professionals, sinó de problemes de comunicació, distracccions o errors a l’hora de valorar la gravetat o urgència de la situació. En resum, del que anomenem “aptituds no tècniques”.

L'equip de cirurgians operant al Santa Caterina

Es consolida el Servei Territorial de Cirurgia Plàstica i Reparadora de Girona

Dimarts, 11 Febrer 2020

Un equip de sis cirurgians coordinats des del Trueta presta servei als hospitals comarcals Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, Figueres, Palamós i Olot

Curs bàsic d'ecografia en cures intensives de la SEDAR

Divendres, 7 Febrer 2020

Els dies 3 i 4 d'abril el Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital Dr. Josep Trueta acollirà la III Edició del Curs d'Ecografia a Crítics de la SEDAR. És un curs organitzat pel grup de treball d'Ecografia a Crítics de la Societat Espanyola d'Anestèsia i Reanimació (SEDAR).
Pretén ser un curs interactiu i molt pràctic en ecocardiografia transtoràcica, ecografia pulmonar, abdominal i vascular pel pacient crític i d'urgències. 

I Curs d'ecocardiografia bàsica

Divendres, 7 Febrer 2020

Els dies 5 i 6 de març tindrà lloc a l''Hospital Trueta el I Curs d'ecocardiografia bàsica, organitzat per la Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada de l'Hospital Dr. Josep Trueta. Es realitzara sessions teòriques a l'aula vermella del Pavelló de Govern i pràctiques amb models reals a la Unitat d'Imatge Cardíaca, situada a la 7ªplanta.

Traumatòlegs i infermeres especialistes de la Regió Sanitària de Girona practiquen tècniques quirúrgiques en un camió adaptat per fer formació, al Trueta

Dijous, 6 Febrer 2020

Professionals assistencials dels hospitals de la Regió Sanitària de Girona han pogut practicar tècniques i procediments de cirurgia ortopèdica i traumatològica durant ahir i avui en el marc d'unes jornades formatives que es realitzen en un tràiler de grans dimensions adaptat per aquest tipus de sessions. Es tracta d’un taller mòbil, un camió de Stryker Mobile Education Center, Trauma & Extremities, per a fer pràctiques de cirurgies de traumatologia amb ossos de plàstic. El tràiler ha estat aparcat a l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ahir i avui.

Assegurances Maria Rosa Agustí Rigall Allianz inicia una col•laboració amb l’IDIBGI que quedarà com un llegat

Divendres, 31 Gener 2020

Cada vegada que un client contracti una assegurança amb l’empresa gironina, aquesta donarà part de la seva retribució a l’IDIBGI, sense cap cost per al client.

Pàgines