Cirurgia Major Ambulatòria

La Cirurgia Major Ambulatòria és aquella que no requereix l'ingrés del pacient, és a dir, que en poques hores el malalt és intervingut i donat d'alta a casa seva.

No totes les operacions es poden fer per aquest sistema, només les que són curtes, poc sagnants, poc doloroses i molt controlades, per exemple hèrnies, fimòsis, extirpacions de tumors benignes de mama i sobretot cataractes, les més habituals.
 
Les operacions més freqüents en el nostre Hospital són les de les especialitats següents: oftalmologia, pediatria, maxil·lofacial, traumatologia, cirurgia general, ginecologia, urologia, i otorinolaringologia.

Quan un pacient pot ser operat a Cirurgia Major Ambulatòria és el mateix cirurgià qui li ho comunica i l'informa. Aleshores, el metge remet l'usuari a les Consultes Externes d'Anestèsia, on es du a terme el preoperatori, és a dir, li fan un seguit de proves i, si cal, li donen medicació per tal que el malalt arribi en bones condicions a l'Hospital. El dia abans de la intervenció, des de la unitat mateixa es telefona el pacient per recordar-li la cita i la necessitat que hi vagi en dejú i acompanyat.
 
Se sol aplicar anestèsia local o regional, malgrat que, en alguns casos, també se n'administra de general. Les operacions no solen durar més d'una hora. Un cop intervingut, el pacient passa al postoperatori. En poques hores, el malalt rep l'alta per tornar a casa seva. El personal d'infermeria proporciona els medicaments que han de prendre i l'endemà, es posen en contacte amb el pacient per si ha sorgit alguna complicació. Tot i això, els usuaris tenen un telèfon de l'Hospital a la seva disposició les 24 hores del dia.

 

Hospital