Una professional atenent una trucada telefònica

L’atenció Primària de l’ICS Girona reforça les línies telefòniques per atendre la creixent demanda de peticions

Dimarts, 3 Agost 2021

L’activitat als CAP ha crescut un 44% el primer semestre d’aquest any, i el 65% de les consultes es resolen per telèfon

Els centres d’atenció primària de l’ICS Girona han posat en marxa un nou sistema de telecomunicació per donar resposta a la creixent demanda de peticions que arriben per via telefònica. Amb motiu de la pandèmia per la Covid-19 l’activitat a l’atenció primària i les consultes telefòniques han crescut exponencialment, arribant a multiplicar per tres les trucades que reben els CAP.

El Laboratori Clínic Territorial fa la seqüenciació de mostres de PCR positives per determinar la variant de SARS-CoV-2

Divendres, 30 Juliol 2021

Es va iniciar el 10 de març juntament amb el laboratori de diagnòstic genètic de cardiologia, i des d’aleshores s’analitza el genoma complet del virus dels casos que l’Agència de Salut Pública vol identificar específicament, a més d’una mostra de PCR positives aleatòria de tota la Regió Sanitària de Girona 

Des d’aquesta primavera, el Laboratori Clínic Territorial de Girona ha inclòs la seqüenciació de les soques de Covid19 a la seva cartera de serveis. El laboratori de Girona és un dels 8 laboratoris de Catalunya que participa en aquest procés de seqüenciació. Aquest procés es realitza de manera habitual a totes aquelles PCR positives de les quals l’Agència de Salut Pública en demana específicament identificar-ne la variant i de manera aleatòria a un percentatge de les mostres que cada setmana són recollides de diferents hospitals i centres d’atenció primària de la Regió Sanitària.

La Unitat de Patologia Mamària de l’Hospital Dr. Josep Trueta rep el reconeixement internacional del sector

Divendres, 23 Juliol 2021

És el segon hospital de l’Estat que aconsegueix la certificació d’excel·lència en el diagnòstic i tractament de càncer de mama

La Unitat de Patologia Mamària (UPM) de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta acaba de rebre l’acreditació internacional per part de la Societat Internacional de Senologia (SIS). Aquesta distinció certifica el nivell d’excel·lència més alt en el diagnòstic i tractament del càncer de mama, de la patologia benigna i, en general, de la prevenció de la salut mamària.

89 residents comencen la seva especialització als centres de l’Institut Català de la Salut a Girona

Dimarts, 20 Juliol 2021

Són un 25% més que l’any passat. D’aquests, 48 es formaran com a especialistes a l’Hospital Trueta i 41 als Centres d’Atenció Primària

L’Institut Català de la Salut a Girona ha donat la benvinguda als 89 residents que aquest any comencen la seva formació especialitzada, tant a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta com a l’àmbit d’atenció primària. Són un 25% més que l’any passat, i enguany tant l’hospital com la primària compten amb un increment de les places docents.

El president Pere Aragonés, envoltat de professionals sanitaris, a la seva visita al CAP

Visita del President de la Generalitat, Pere Aragonés, al CAP Josep Masdevall de Figueres

Divendres, 16 Juliol 2021

Aquest matí el President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, ha visitat el CAP Josep Masdevall de Figueres, on ha mantingut una trobada amb una representació dels professionals, acompanyats per l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, pel gerent territorial del CatSalut, Miquel Carreras i la directora d'Atenció Primària de l'ICS Girona i de l'IAS, Sara Rodríguez.

citació de visites a l’especialista per SMS interactiu

Els hospitals Trueta i Santa Caterina implanten la citació de visites per SMS interactiu

Dijous, 15 Juliol 2021

El centre del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt ja ha donat el tret de sortida a la programació de cites amb la nova aplicació per a tots els seus serveis i l’hospital Trueta de Girona ho farà a l’agost

L’objectiu de les dues organitzacions és avançar en sostenibilitat i eficiència

Tens entre 18 i 39 anys i vols participar en un estudi de FASE I/IIa sobre una nova vacuna front la COVID-19?

Dimecres, 14 Juliol 2021

HIPRA està buscant persones voluntàries entre 18 i 39 anys que no hagin rebut cap vacuna contra la COVID-19 i que no hagin estat infectades per estudiar una nova vacuna en investigació que està desenvolupant front la COVID-19.

Els voluntaris rebran dues dosis de la nova vacuna en investigació o d’una vacuna ja comercialitzada i se’ls hi farà un seguiment de fins a un any per conèixer la seva seguretat i la seva resposta (immunitat).

L’Hospital Trueta destina prop d’un milió i mig d’euros a fer obres de millora durant aquest estiu

Dimarts, 13 Juliol 2021

Amb la instal·lació de portes automàtiques al quiròfan 1 es completa la renovació dels accessos a totes les sales del Bloc Quirúrgic

Durant aquests mesos d’estiu s’estan portant a terme un seguit d’actuacions i obres de millora a les instal·lacions de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta que, sumades, suposaran una inversió de prop d’un milió i mig d’euros. Aquests treballs comportaran una gran millora tant per a professionals com per a usuaris dels serveis implicats. Com és habitual, el centre aprofita la baixada d’activitat de l’estiu per fer obres, per tal de reduir al màxim l’impacte sobre l’activitat assistencial.

Nou horari de visites al Trueta vigent des del 13 de juliol de 2021

Canvi dels horaris de visites dels acompanyants a l'Hospital Trueta de Girona

Dilluns, 12 Juliol 2021

Us informem que a partir de demà dimarts 13 de juliol entren en vigor el nous horaris de visites dels acompanyants, que afecten tan en reducció de temps com del nombre d'acompanyants.

També us demanem la col·laboració per garantir el compliment de les normes respecte de les visites ambulatòries, pel que fa a que els usuari no poden anar acompanyats excepte quan es tracti de menors o persones amb problemes de mobilitat o demència, han d'arribar just a l'hora de la visita, portant sempre la mascareta i respectant distàncies de seguretat.

Una infermera posant una Superbox

Superbox per als pacients pediàtrics ingressats a l’Hospital Trueta

Dilluns, 5 Juliol 2021

Són cobertures alegres i divertides per a les bosses de sèrum i medicació endovenosa, que procuren crear un espai més amable per millorar el benestar emocional dels infants hospitalitzats.

Aquest projecte d’humanització compta amb la col·laboració de la Fundació El Somni dels Nens

Pàgines