Especialistes en artroscòpia del Trueta formen una vintena de traumatòlegs en cirurgia d’espatlla

Sessió de formació en un innovador laboratori mòbil en cirurgia traumatològica

La sessió s’ha realitzat en un innovador laboratori mòbil que avui ha estat a Girona

Professionals de la Unitat Artroscòpica del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica (COT) de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona han dirigit avui una sessió formativa en cirurgia d’espatlla. La jornada s’ha desenvolupat a l’interior d’un laboratori mòbil d’alta tecnologia que s’ha instal·lat a l’exterior de l’Hospital Trueta, centre de referència de cirurgia artroscòpica de la Regió Sanitària de Girona. A la sessió formativa hi ha participat una vintena de cirurgians especialistes en traumatologia, procedents de diversos hospitals comarcals de la demarcació, que han estat dirigits per Maria José Martínez, Eduard Sánchez Bustos i Dídac Masvidal, del Servei de COT de l’Hospital Dr. Josep Trueta.

Al llarg de la sessió s’han treballat diferents tècniques d’intervenció de l’espatlla en matèria de reconstruccions, lesions de tendons, luxacions i artrosi, entre d’altres. Les pràctiques s’han realitzat en models ortopèdics i també en peces procedents de cadàvers.

A banda de les artroscòpies d’espatlla, genoll, turmell i canell, el servei de COT del Trueta és l’únic de la Regió Sanitària de Girona que realitza artroscòpies de maluc. L’activitat quirúrgica suposa una part important de la línea assistencial del Servei, que es distribueix setmanalment entre més de dotze quiròfans de l’Hospital Trueta, en horari de matí i tarda. El Servei realitza més de 1.600 intervencions l’any, de les quals un 75% corresponen a cirurgia programada. L’equip de COT, dirigit per Miquel Àngel Froufe, es compon de quinze facultatius especialistes en cirurgia ortopèdica i traumatologia.

La sessió formativa d’avui s’ha fet a les innovadores instal·lacions d’un laboratori mòbil dotat d’instruments d’alta tecnologia i d’un modern sistema de vídeo i tractament d’imatges distribuïts en dos punts de treball.

Fotografies per descarregar

Laboratori mòbil que ha estat avui a l'Hospital Dr. Josep Trueta
Sessió de formació en cirurgia traumatològica
La sessió ha estat dirigida per professionals del Servei de COT
També s'han fet pràctiques amb models ortopèdics
Hi ha assistit una vintena de traumatòlegs de diversos hospitals comarcals

HOSPITAL
Divendres, 13 Novembre 2015