Bonaventura Clotet parlarà divendres al Trueta de la investigació sobre la sida i l’envelliment

El Dr. Bonaventura Clotet

La conferència forma part del cicle de xerrades de prestigi que organitza l’Associació de Facultatius Jubilats

El doctor Bonaventura Clotet protagonitzarà aquest divendres, 6 de novembre  de 2015, l’edició d’enguany de la Conferència de prestigi, que organitza l’Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta, en col·laboració amb el Col·legi de Metges de Girona i l’Hospital Dr. Josep Trueta. Clotet parlarà sobre el microbioma humà en la xerrada titulada “Microbioma humà: de l’estudi de la sida a l’estudi de l’envelliment”, en un acte obert al públic que es farà a les 12 h a la sala d’actes del centre hospitalari.

Clotet és cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, president de la Fundació Lluita contra la Sida i director del Laboratori de Retrovirologia IrsiCaixa. És un dels màxims experts  internacionals en la lluita contra la sida, pertany a nombrosos comitès científics i, a més, és revisor de revistes de gran prestigi científic.

A l’IrsiCaixa, l’Institut de Recerca de la Sida, l’equip de  Clotet està format per 110 investigadors que treballen en el camp del virus de la immunodeficiència humana, l’hepatitis, el sistema immunitari i el càncer, el virus del papil·loma, la metagenòmica i l'envelliment.

La de divendres és la segona conferència que organitza l’Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta, una entitat que va néixer l’any passat de la mà d’un grup de metges de l’hospital gironí que ja havien acabat la seva etapa professional. El seu objectiu és posar en valor els coneixements i l’expertesa que han aconseguit durant tots els anys d’entrega a la professió mèdica, ja sigui en benefici dels seus associats o dels òrgans de direcció dels diferents hospitals de Girona, i de la medicina en general. Justament per aquest motiu, van optar per ser una associació de facultatius, i no una associació de metges, perquè el terme “facultatius” és molt més ampli, i engloba molts altres professionals que també tenen cabuda sota el mateix paraigua: físics, químics, farmacèutics, biòlegs, etc.

La primera edició de la Conferència de prestigi va anar a càrrec de la doctora Sònia Trigueros, de l’Oxford Martin School de la Universitat d’Oxford, que va parlar sobre “Nanotecnologia per a la medicina i altres camps: desafiaments i oportunitats”.

HOSPITAL
Dimecres, 4 Novembre 2015