El Trueta destina prop d’un milió d’euros a fer obres de millora durant aquest estiu

obres de reforma de la planta 4B

Els treballs que comporten una inversió més destacada són la reforma del Servei d’Anatomia Patològica i la millora de la planta 4a B

A partir del setembre s’iniciarà l’adequació d’un espai pràcticament en desús de la 3a planta per ubicar-hi les urgències pediàtriques, un pas necessari previ a l’ampliació del Servei d’Urgències

Durant aquests mesos d’estiu s’estan portant a terme una sèrie d’actuacions i obres de millora a les instal·lacions de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta que, sumades, suposaran una inversió de prop d’un milió d’euros. Aquests treballs comportaran una gran millora tant per a professionals com per als usuaris dels serveis implicats. Com és habitual, el centre aprofita la baixada d’activitat de l’estiu per fer obres, per tal de reduir al màxim l’impacte sobre l’activitat assistencial.

De tots els treballs en marxa, l’obra més destacada és la reforma total del Servei d’Anatomia Patològica, iniciada fa uns mesos i amb previsió que s’allargui fins a final d’any. La inversió és de 280.000 euros.

Durant el mes de juliol, ja en ple estiu, s’ha pogut reorganitzar l’activitat d’hospitalització per fer obres de millora a la planta 4B, que habitualment acull els serveis de Pneumologia, Cirurgia toràcica i Cirurgia vascular. Aquests treballs tenen un pressupost de 150.000 euros i està previst que acabin a final de setembre per tal d’obrir la planta renovada a l’octubre.

Els mesos de juliol i agost també s’han substituït dos ascensors del Servei d’Urgències, utilitzats exclusivament per professionals per al trasllat de pacients. El canvi d’aquests ascensors té un cost de 120.000 euros.

A més, també durant aquest estiu es fan altres obres menors, com ara la millora dels vestidors de la zona de Cirurgia Major Ambulatòria i del clima de l’àrea quirúrgica, a banda d’una actuació a l’escala d’emergència de l’edifici. Tot plegat amb una despesa de 140.000 euros.

Trasllat de les urgències pediàtriques

Les obres de millora, però, no acabaran a l’agost, ja que al setembre està previst posar fil a l’agulla al trasllat de les urgències pediàtriques a la planta tercera, en una zona actualment no utilitzada i que antigament havia acollit les consultes externes de ginecologia. Els treballs d’adequació de l’espai per al nou ús s’allargaran fins a final d’any i tindran un cost de 241.000 euros. Un cop estiguin enllestits, tota l’atenció pediàtrica estarà localitzada a la tercera planta.

Aquest canvi d’ubicació serà previ a l’inici de les obres d’ampliació del Servei d’Urgències, que es realitzarà durant el 2016, un cop s’hagi fet el trasllat del Laboratori Clínic al Parc Hospitalari Martí i Julià. L’alliberament de l’espai que ocupava el laboratori permetrà doblar l’espai que actualment està destinat a les urgències.

Podeu descarregar-vos les següents imatges:

Fotografia de les obres de reforma de la planta 4B
Fotografia dels treballs al servei d'anatomia patològica
Actuació de millora a l'escala d'emergència
Reforma dels vestidors de la cirurgia major ambulatòria
Substitució dels ascensors de trasllat de pacients de l'àrea d'urgències
 

 

 

 

 

HOSPITAL
Dimarts, 11 Agost 2015