Demà es reprèn l’activitat als quatre quiròfans tancats pel trencament d’una canonada d’aigua

Durant aquesta setmana i la que ve quedaran fetes quasi la totalitat de les operacions que s’han reprogramat, en quiròfans del Trueta i del Santa Caterina

Demà divendres a primera hora del matí es reprendrà l’activitat quirúrgica programada als quatre quiròfans de l’Hospital Dr. Josep Trueta que s’han vist afectats aquesta setmana pel trencament d’una canonada d’aigua. El mateix dilluns els tècnics de manteniment van reparar l’avaria que va obligar a fer cedir algunes plaques del fals sostre, i dimarts es van dur a terme les tasques de neteja i desinfecció de les sales d’operacions. Aquestes es van fer en tres fases, separades entre elles per un espai de temps tal com marca el protocol de bioseguretat d’aquests espais tan sensibles. Tot seguit es van prendre mostres de cultiu de les quals aquesta tarda se n’han obtingut els resultats, que garanteixen la represa de l’activitat quirúrgica.

 

Per tal de poder recuperar la normalitat el més aviat possible, des del centre s’ha decidit dur a terme els anàlisis amb una tècnica anomenada PCR, una de les eines més potents en el camp de la biologia molecular i que permet obtenir amb més rapidesa els resultats.

L’incident causat per una acumulació d’aigua al fals sostre d’una àrea comuna on es guarda material es va detectar la matinada del dilluns i va afectar directament a dos quiròfans, tot i que dos més també es van tancar per qüestions de seguretat medioambiental. Aquesta mesura va obligar a reprogramar les operacions que hi havia previstes al llarg de tota la setmana en quiròfans del mateix Trueta i de l’Hospital Santa Caterina. L’activitat quirúrgica s’ha pogut dur a terme amb normalitat gràcies a l’esforç organitzatiu que s’ha fet i per la total disponibilitat que han mostrat els professionals de l’àrea quirúrgica a canviar de torn laboral i fins i tot, alguns d’ells, d’hospital. Des de la direcció del centre es vol agrair a tot el personal la responsabilitat i compromís mostrats aquesta setmana.

HOSPITAL
Dijous, 21 Maig 2015