Pares i professionals de neonatologia reten homenatge al nadó prematur

pares i professionals de la unitat de Neonatologia del Trueta commemoren el Dia Mundial del nadó Prematur a les escales del Trueta

Un grup de pares que tenen en comú haver tingut algun fill prematur a l'Hospital universitari de Girona Dr. Josep Trueta, juntament amb els professionals sanitaris de la unitat de Neoantologia han protagonitzat avui al migdia un enlairament de globus liles, per commemorar el Dia Mundial del nadó Prematur. Els pares han volgut retre d'aquesta manera un petit homenatge als seus fills, als que han sorbeviscut i als que ens han deixat. També han fet un muntatge al vestíbul de l'Hospital Trueta, amb fotos dels seus nadons, els noms, el pes i les setmanes de gestació en néixer.  La taula també s'ha convertit en un punt on els que s'hi acosten podmuntatge al vestíbul de l'Hospital Trueta per commemorar el Dia Mundial del Nadó Prematuren trobar informació sobre el que suposa tenir un nadó prematur.

El 17% dels naixaments del 2013 a l'Hospital Trueta van ser nadons prematurs, nascuts abans de les 37 semanes. D'aquests nadons, un total de 224 van pesar menys 2.500 grams de pes al néixer, fet pel qual van haver d'ingressar a la unitat de prematurs, a neonatologia,  que també va acollir 70 nadons amb baix pes nascuts en altres centres. Al Trueta avui en dia, el 87% dels nadons nascuts amb menys de 1.500 grams sobreviuen.

HOSPITAL
Dilluns, 17 Novembre 2014