Metges jubilats del Trueta s’associen per continuar aportant els seus coneixements a l’entorn sanitari

Han creat l’Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta, amb la voluntat de poder col·laborar amb diferents hospitals del territori i amb el Col·legi Oficial de Metges de Girona

Un grup de metges jubilats de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha decidit posar fil a l’agulla en la constitució d’una associació, amb la voluntat que el seu coneixement i expertesa puguin ser d’utilitat a la societat d’avui dia, d’una manera altruista i generosa. L’Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta es va constituir oficialment el 5 de maig de 2014. El seu president, el pneumòleg Manel Rubio, explica que la iniciativa va sorgir arran de diverses converses amb companys també jubilats de l’Hospital Universitari de Bellvitge que es van associar el gener de 2012, cosa que els convertí en la primera entitat d’aquest tipus a Catalunya. Inspirats en aquella primera agrupació, els metges gironins han decidir seguir els seus passos. Ara, des de la nova entitat els agradaria que jubilats d’altres centres hospitalaris del territori, imitessin el seu model i poguessin col·laborar entre ells.

Els metges que han engegat aquest projecte són, majoritàriament, de les promocions de facultatius que es varen incorporar als hospitals als anys 70, i que s’havien  format  professionalment  en grans hospitals docents. Va ser una època de molts canvis, en què es van incorporar molts professionals de la medicina a la plantilla dels centres hospitalaris, uns professionals que aquests últims anys estan arribant a la seva jubilació.

Aquesta nova Associació vol posar en valor els coneixements i l’expertesa que han aconseguit durant tots els seus anys d’entrega a la professió mèdica, ja sigui en benefici dels seus associats o dels òrgans de direcció dels diferents hospitals de Girona, i de la medicina en general. Així, en els seus estatuts assenyalen que volen “aprofitar l’experiència clínica, docent, investigadora i de gestió mèdica i administrativa d’aquells socis que els òrgans d’administració (dels diferents hospitals) considerin oportú”, i també “col·laborar amb els diferents hospitals, amb el Col·legi Oficial de Metges de Girona i altres organismes sanitaris en l’acreditació i ajuts als seus associats”.

Manel Rubio explica que volen mantenir el lligam amb el món sanitari i, per això, tal com diuen en els estatuts, volen “propiciar la continuïtat de la relació, així com la col·laboració voluntària i altruista dels seus associats, que permeti mantenir i, si és possible, augmentar, el prestigi de la medicina”.  Per a ells, un altre punt important és “mantenir vincles d’amistat i col·laboració entre tots els associats”. Sempre,  des del vessant del voluntariat i l’altruisme.

L’Associació té una clara voluntat de mantenir una estreta relació tant amb els centres sanitaris del territori, començant per l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, com amb el Col·legi Oficial de Metges de Girona. En aquests moments, fins i tot, s’està redactant un conveni per definir la relació i les línies de col·laboració entre l’Associació i l’Hospital Trueta.

Entre els projectes que volen dur a terme els associats, hi ha l’organització de conferències i ponències de primer nivell que puguin interessar no només a professionals en actiu, sinó també a pensionistes. “Justament hem optat per ser una associació de facultatius, i no una associació de metges, perquè el terme facultatius és molt més ampli, i engloba molts altres professionals que també tenen cabuda sota el nostre paraigua: físics, químics, farmacèutics, biòlegs…”, assenyala el president.

L’acte de presentació oficial de l’Associació serà el dia 17 d’octubre de 2014. En aquest acte es podrà escoltar la primera conferència magistral organitzada pel grup que serà a càrrec de la biòloga investigadora experta en nanotecnologia de la Universitat d’Oxford, Sònia Trigueros, codirectora de l’Oxford Martin Institute of Nanoscience for Medicine.

 

HOSPITAL
Dimecres, 9 Juliol 2014