El projecte "Art Trueta, FinesTrueta", guanya el Premi de la Jornada d'Atenció Centrada en la Persona de l'ICS

El Dr. Pérez, gerent de l'ICS, lliurant el premi a la Dra. Albiol.

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha celebrat avui, per primera vegada, la Jornada d'Atenció Centrada en la Persona, un esdeveniment que ha reunit més de 150 professionals de la salut per compartir experiències i projectes innovadors que situen la persona al centre de l'atenció sanitària. Un dels moments més destacats de la Jornada ha estat l'entrega del Premi al Millor Projecte d'Atenció Centrada en la Persona, que reconeix l'experiència que excel·leix en aquest camp d'entre els 120 projectes presentats, i que ha estat "Art Trueta. FinesTrueta", presentat per Maria Teresa Albiol i Quer, cirurgiana de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. El projecte guanyador ha estat escollit per un jurat popular format pels i les professionals que han assistit presencialment a la Jornada. 

L'acte també ha inclòs ponències d'experts en la salut tractada des d'una visió centrada en la persona, presentacions dels projectes per part dels i les professionals de l'ICS seleccionats com a finalistes, així com tallers i espais de discussió per compartir experiències, coneixements i fer xarxa entre els companys i companyes.  A part del projecte ArtTrueta. FinesTrueta, també s'ha presentat el Programa INFA-Neo, impulsat per la Unitat de Neonatologia de l’Hospital Trueta amb l’objectiu d’acompanyar les famílies dels nounats prematurs amb menys de 30 setmanes de gestació i potenciar el seu rol de cuidadors.

El director gerent de l'ICS, Xavier Pérez Berruezo, ha fet la cloenda de l'acte i ha anunciat el compromís de la institució per impulsar la continuïtat d'aquestes jornades en la línia de l'estratègia que properament l'ICS presentarà en el seu nou Pla estratègic . "Aquests projectes ens reafirmen la importància de veure com darrere dels i les pacients que tractem hi ha persones, i això ha de ser el motiu que impulsi totes les nostres activitats."

Aquesta iniciativa, que enguany estrena la seva primera edició, té com a objectiu principal compartir el coneixement i les experiències entre professionals de la salut per promoure la cultura de l'atenció centrada en la persona a l'ICS. Així mateix, es vol crear un banc d'experiències que enriqueixi l'organització i que permeti les sinergies entre equips professionals.  
 
L'atenció centrada en la persona és un model d'atenció sanitària que situa la persona en el centre del procés assistencial. Es tracta d'un enfocament que té en compte les necessitats, preferències i valors de cada persona, i que busca proporcionar-li una atenció sanitària de qualitat, segura i respectuosa. 

A l'ICS Cuidem les persones 

La Jornada s'emmarca en el compromís de l'ICS amb la millora de l'experiència dels pacients i usuaris, un dels pilars fonamentals del Pla estratègic de l'organització. En aquest sentit, l'ICS ha dut a terme diverses accions, com ara la creació d'un grup de treball d'atenció centrada en la persona, la formació de professionals en aquest model d'atenció i la implementació de projectes pilot en diversos centres.  

L'ICS aposta per un model d'atenció sanitària que sigui més personalitzat, humà i respectuós amb les necessitats individuals de cada persona a tota la seva xarxa assistencial d'acord amb les línies estratègiques del Pla de responsabilitat social corporativa 2024-2025, per ser una empresa sostenible, solidària i saludable, a partir de l'autoconeixement i de la responsabilitat col·lectiva de totes les persones que formen part de l'empresa de salut més gran de Catalunya.

 

HOSPITAL
Dijous, 9 Maig 2024

Tags: