Una fuita en una canonada de gas obliga a desallotjar preventivament alguns serveis de l’Hospital Trueta

Els camions de Bombers

L'activitat, que s'ha començat a restablir a partir de les dues, ja està plenament recuperada

La fuita s'ha produït accidentalment arran de les obres d'ampliació del Bloc Quirúrgic i l'Hospital de dia oncohematològic por després d'un quart d'una del migdia

S’ha hagut de desallotjar l’edifici ICO, que també acull la Medicina Nuclear de l’IDI, a més dels serveis de Farmàcia Hospitalària i Anatomia Patològica. També s’aturat l’activitat de l’heliport

Una fuita de gas produïda accidentalment en una canonada arran de les obres d’ampliació del Bloc quirúrgic i l’Hospital de dia oncohematològic han obligat a desallotjar de manera preventiva els serveis més propers, on ha quedat aturada l’activitat assistencial fins que els cossos d’emergència han considerat que es podia reprendre, cap a les dues de la tarda. S’ha hagut de desallotjar tot l’edifici de l’Institut Català d’Oncologia, on es fan els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia, a més del servei de Medicina Nuclear, de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge. També s’ha desallotjat els serveis de Farmàcia Hospitalària i Anatomia Patològica, els més propers a la fuita de gas, a més d’aturar l’activitat de l’heliport. En total, entre 150 i 200 persones han estat evacuades. Els professionals s’han concentrat a un punt a l’exterior de l’Hospital, mentre que els pacients que havien de continuar el tractament han estat reubicats a altres espais del centre hospitalari.

Bombers i Policia Local han acordonat la zona afectada i han dut a terme mesuraments de concentracions de gas en diferents punts de l’Hospital per valorar si calia desallotjar algun servei més, preventivament. Finalment no ha estat necessari. El subministrament de gas de la canonada afectada s’ha tallat, i les obres d’ampliació han quedat aturades.

En aquest moment, tota l’activitat aturada torna a estar operativa.

Els camions de Bombers que s'han traslladat a l'Hospital per atendre l'emergència   Els professionals desallotjats s'han concentrat en un punt exterior del centre.

Els bombers han atè l'emergència

HOSPITAL
Dijous, 25 Gener 2024

Tags: