L’app Odisea agilitza la gestió de qualsevol Codi Infart

Imatge APP Odisea

Una nova eina millora la coordinació, el flux d’informació i el temps de tractament dels pacients que han patit un infart agut i que són traslladats d’urgència a un hospital terciari. Es tracta de la app Odisea, una eina que permet agilitzar les gestions des del moment en que el pacient dona la senyal d’alarma. Davant d’un Codi Infart, el temps és vida! 

L’eina, ha estat desenvolupada per l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, l’Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol, l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) i la Universitat de Girona (UdG). Ja s’està utilitzant des de setembre de 2021 a la Regió Sanitària de Girona entre l’Hospital Trueta, el de referència, els serveis d’urgències de la resta d’hospitals comarcals i el SEM.

El funcionament de l’app és molt senzill: quan des d’algun dels dispositius assistencials reben un pacient que ha generat l’activació del Codi Infart, inclouen les dades del cas a l’app, incloses les imatges de l’electrocardiograma. Compartir aquesta informació permet a l’equip de Cardiologia de l’Hospital Trueta valorar a l’instant l’estat del pacient a través d’un dispositiu mòbil o tauleta i, per tant, poden orientar els professionals que estan atenent el pacient.

L’aplicació també inclou un xat a través del qual el personal mèdic dels diferents centres poden intercanviar impressions i orientacions clíniques en temps real. L’app incorpora una geolocalització que permet saber en tot moment en quin punt del trasllat hospitalari es troba el pacient.  

Una vegada el pacient ha estat atès, se segueix abocant tota la informació clínica a l’aplicació, de manera que els professionals dels hospitals comarcals que han atès els casos en primera instància poden seguir l’evolució dels pacients.

HOSPITAL
Dimarts, 18 Abril 2023