Nous caps de servei a l'Hospital Dr. Josep Trueta

Us informem dels nous responsables dels serveis de Cirurgia General i Digestiva, Medicina Preventiva i Oftalmologia de l'hospital Dr. Josep Trueta:

El Dr Ramon Farrés ha estat nomenat cap en funcions del Servei de Cirurgia General i Digestiva dels hospitals Trueta i Santa Caterina, càrrec que ocupa des de l’1 de juliol. Pren el relleu al Dr. Antoni Codina Cazador, que s’ha jubilat.

El Dr Farrés va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona (1982-1988). Es va especialitzar en Cirurgia general i digestiva via MIR a l’Hospital Trueta (1990), centre en què ha exercit com a metge adjunt del servei de Cirurgia (1995) i després com a cap de secció de Cirurgia colorectal (2010), fins a l’actualitat.

El Dr Farrés també ha exercit als Estats Units (2005) i ha estat acreditat amb l’European Board in Coloproctology (2009). El cirurgià és professor associat de Medicina de la Universitat de Girona en les matèries d’anatomia humana, cirurgia i bioètica; membre de la Junta directiva de l’Asociación Española de Coloproctología, investigador de l’IDIBGI en cirurgia colorectal, cirurgia oncològica, i anatomia quirúrgica, àrees sobre les quals també organitza cursos de formació.

La Dra Flor Escalada ha estat nomenada cap del Servei d’Oftalmologia dels hospitals Trueta i Santa Caterina, càrrec que exerceix oficialment des de l’1 de juliol.

Nascuda a Barcelona, la Dra. Escalada és llicenciada en Medicina per l’UAB (1988-1993). Es va especialitzar a l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron (1994-1998). A l’any 2000 es va incorporar a  l’hospital Trueta com a metgessa adjunta, especialista en retina mèdico-quirúrgica. Al 2019 inicia la seva trajectòria com a cap del Servei d’Oftalmologia del Trueta i fins a l’actualitat, moment en què assumeix la responsabilitat del Servei d’Oftalmologia de l’estructura assistencial conjunta de l’IAS i l’ICS Girona.

La Dra. Escalada va fer la lectura de la seva tesi doctoral a l’any 2004. Són nombroses les publicacions fetes i important la seva activitat en l’organització de congressos relacionats amb la patologia retiniana. A l’any 2014, Escalada va cursar el postgrau en Gestió hospitalària: el cap de servei com a Product Manager (UPF Barcelona School of Management). Des de l’any 2012 també exerceix com a professora associada de l’UdG, en la matèria Òrgans dels sentits.

El Dr Ricardo Gabriel Zules assumeix la direcció del Servei de Medicina Preventiva, que havia quedat vacant amb la marxa de la Dra. Sonia Uriona.

Nascut a l'Equador. Va obtenir el grau de mèdic cirurgià en la Pontifícia Universitat Catòlica de l'Equador l'any 2014. L'any 2015 va cursar un postgrau d'administració d'institucions en salut en la Universitat de les Amèriques a Quito. Va ser responsable de la Unitat de Qualitat a l'Hospital General San Francisco de Quito a l'Equador l'any 2017. Es va graduar d'especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública al maig del 2022 via MIR. Durant el MIR, va cursar el Màster de Salut Pública de la UPF-UAB que va finalitzar l'any 2020.

Va ser coordinador nacional de l'Associació de Residents de Medicina Preventiva i Salut Pública (ARES-MPSP) l'any 2020-2021. Ha treballat amb l'Organització Panaméricana de la Salut (OPS) a l'Equador com a consultor del projecte de caracterització de COVID-19 de l'OMS.

Actualment és professor del Màster d'Epidemiologia amb esment en Recerca Clínica de la Universitat Tecnològica Equinoccial a l'Equador.

 

HOSPITAL
Divendres, 8 Juliol 2022