Avui 5 de maig, dia mundial de la Higiene de Mans. Uneix-te a la seguretat de l’atenció sanitària: renta’t les mans!

una professional aguanta una xapa que posa "Jo faig higiene de mans"

Avui 5 de maig celebrem el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS),  amb l'eslògan “Uneix-te a la seguretat de l’atenció sanitària: renta’t les mans!”. L'objectiu de la jornada és conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris com a la ciutadania, en la prevenció de les infeccions amb una mesura senzilla i eficaç com és la higiene de les mans.

Enguany, l'OMS vol fer èmfasi en el fet que la higiene de mans se suma a la cultura i al clima de seguretat dels centres sanitaris; encoratjant a tothom que es renti les mans tants cops com sigui necessari i amb els productes idonis. Ens afegim a l'OMS i fem crida als professionals i centres sanitaris per aconseguir una actuació eficaç en higiene de mans al punt d'atenció. #HandHygiene #JoEmRentoLesMans.

Durant el dia d'avui hi ha instal·lada una taula informativa al vestíbul de l’hospital, on s'explicaran les tècniques més apropiades de neteja de mans. D’altra banda, juntament amb Pallapupas, s'han fet activitats pels infants ingressats a Pediatria, per fer que els nens i nenes aprenguin jugant la importància de rentar-se bé les mans.

 

usuaris comproven si s'ha desinfectat correctament les mans una professional aguanta una xapa que posa "Jo faig higiene de mans"
Una taula informativa al vestíbul del Trueta informant sobre la higiene de mans taller a pediatria sobre higiene de mans

Professionals de Trueta i els Pallapupas ensenyen les mans netes Els Pallapupas ensenyen a una nena ingressada a rentar-se correctament les mans
 

 

HOSPITAL
Dijous, 5 Maig 2022