Superbox per als pacients pediàtrics ingressats a l’Hospital Trueta

Una infermera posant una Superbox

Són cobertures alegres i divertides per a les bosses de sèrum i medicació endovenosa, que procuren crear un espai més amable per millorar el benestar emocional dels infants hospitalitzats.

Aquest projecte d’humanització compta amb la col·laboració de la Fundació El Somni dels Nens

El Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta disposa d’una nova eina per ajudar a millorar el benestar emocional dels infants ingressats. Es tracta de les Superboxs, unes cobertures de colors per a les bosses de sèrum, transfusions i tractaments amb imatges personalitzades que escull cada pacient.

Superbox és un projecte d’humanització desenvolupat per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i Vecmedical, que s’està implementant en diferents hospitals del territori. En la seva creació hi han participat professionals de medicina, treball social, infermeria i enginyeria, així com voluntaris, famílies i pacients. Ara aquesta iniciativa arriba a l’Hospital Trueta gràcies a la Fundació El Somni dels Nens, que ha fet donació de 25 Superboxs i un àlbum amb 155 il·lustracions plastificades.

L’objectiu d’aquestes cobertures és que els nens i nenes ingressats puguin viure de forma més positiva l’experiència de la medicació i, d’aquesta manera, augmenti el seu benestar durant l’estada a l’hospital. A més, permeten que els pacients formin part activa del seu tractament, ja que poden decidir amb quines il·lustracions decorar les caixes. També són un suport per a l’Equip d’Infermeria Pediàtrica en el moment d’administrar la medicació o fer una cura, perquè els infants estan menys angoixats.

Aquesta donació s’emmarca en el programa de mecenatge i micromecenatge de l’Hospital Trueta “Fem+Trueta”, que té la finalitat d’implicar entitats, empreses i particulars en el projecte assistencial del centre i obtenir recursos complementaris per millorar el confort i el benestar dels pacients i les seves famílies, i millorar encara més la qualitat dels serveis.

La Fundació El Somni dels Nens dona suport als infants i les seves famílies, així com també als equips mèdics i assistencials que els cuiden i s’ocupen de la seva curació.  Des de fa anys, l’entitat col·labora amb el Servei de Pediatria i Neonatologia de l’Hospital Trueta.

Una infermera posant medicació a un nen amb la Superbox darrera   Una infermera posant medicació a un nen amb la Superbox darrera

  Una nena jugant amb la Superbox   Una nena ingressada mirant la seva Superbox

 

 

 

 

HOSPITAL
Dilluns, 5 Juliol 2021

Tags: