L’Hospital Josep Trueta de Girona i el de Santa Caterina de Salt seran els escenaris dels concerts de la cantant i pianista Gemma Humet

Cartell dels concerts

Aquestes actuacions donaran el tret de sortida dilluns vinent a SINÈRGIC, el primer cicle de concerts anual a hospitals i centres penitenciaris de la demarcació de Girona, organitzat per Neardental Records

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i el de Santa Caterina de Salt seran, el dilluns 21 de juny al matí, els escenaris dels concerts a càrrec de la cantant i pianista Gemma Humet, una de les veus amb més llum i personalitat del panorama musical actual amb una obra impregnada de l’essència de la cançó d’autor i protesta. Humet oferirà un concert a cada hospital acompanyada del contrabaixista Pau Lligadas, on interpretarà peces pròpies de caire mediterrani i en clau feminista.

Aquestes seran les primeres actuacions de Sinèrgic, el primer cicle de concerts per a hospitals a la demarcació de Girona, entre altres, organitzats per la productora Neandertal Records. Aquesta iniciativa, que rep el suport de la Diputació de Girona, respon a la voluntat d’humanitzar els espais hospitalaris de la demarcació de Girona després d’un any i mig d’aïllament provocat per la COVID-19. Aquests concerts estan destinats a acompanyar professionals, familiars, pacients, interns i usuaris dels centres on es duran a terme. És així com es reivindica el poder transformador de la música i la necessitat de dinamitzar culturalment els espais d’assistència sanitària i penitenciaris.

Les actuacions de dilluns, en forma de petits concerts íntims, es realitzaran primer al vestíbul de l’Hospital de Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt i, posteriorment, a la plaça exterior de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. El de dilluns serà el primer concert d’aquest tipus que s’organitza a l’Hospital de Santa Caterina, mentre que el Trueta ja ha estat escenari d’altres concerts en els darrers anys, que han estat molt ben acollits per part de professionals, pacients i familiars.

 

HOSPITAL
Dijous, 17 Juny 2021

Tags: