El Trueta pren mesures per adaptar el centre a la segona onada de COVID 19

S’han reorganitzat determinades activitats programables i demorables i s’han oberts nous espais

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha començat a prendre mesures per poder atendre amb millor garanties la segona onada de pacients amb Coronavirus, després de l’augment d’ingressos detectat en els darrers dies.

Cal recordar que el centre va posar en marxa a finals d’abril passat una nova Unitat de pacients Crítics i Semicrítics a la planta 9a B, amb capacitat de fins a 28 pacients, dotada amb tot el material i equipament necessari per atendre pacients de complexitat. Malgrat que, durant el matí d’avui hi havia 5 pacients ingressats (4 crítics i 1 semicrític), la direcció del centre està dotant la unitat de més recursos humans.

A banda de dotar aquesta unitat, l’Hospital va posar en marxa ahir la planta 7a A per a pacients convencionals i es van doblar tres habitacions de la planta 5a B.

El centre ha optat per reduir i reorganitzar determinada activitat demorable o programable. Així, s’ha suspès l’activitat de la Unitat del Son, s’ha reduït part de l’activitat programada de l’Hospital de Dia de la Unitat de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició, s’han suspès la majoria de quiròfans de cirurgia local i s’ha reordenat l’activitat quirúrgica d’oftalmologia i de cirurgia cardíaca. L’objectiu amb el que treballa l’hospital és impactar el mínim possible en l’activitat assistencial, i prioritzar els processos oncològics i en general tota l’activitat no demorable.

El centre, de moment manté els horaris de visites que té establerts des del 14 de febrer però preveu potenciar el teletreball entre determinats serveis no assistencials per tal de reduir el volum de gent que circula per l’Hospital.

L’Hospital Trueta té aquest matí un total de 44 pacients amb Covid, dels quals 14 de crítics i un de semicrítics. En aquest moment, el 13% dels pacients ingressats al Trueta presenten COVID19, mentre que aquesta xifra s’eleva al 45% en el cas dels pacients crítics. Pel que fa a professionals, a l’Hospital Trueta hi ha en aquest moment hi ha 57 professionals aïllats, 20 d’aquests per ser positius en Covid19 i els 37 restants perquè estan fent la quarantena de 10 dies per ser contactes estrets.

HOSPITAL
Dimarts, 20 Octubre 2020

Tags: