L’atenció als pacients pediàtrics retorna a l’Hospital Trueta a partir de dilluns que ve

El Servei de Pediatria al Santa Caterina

Des del 28 de març aquesta activitat s’havia traslladat a l’Hospital Santa Caterina de Salt

Després de quasi un mes i mig, el proper dilluns 11 de maig l’activitat assistencial de pediatria retornarà a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. Des del 28 de març tota l’activitat de pediatria (excepte neonatologia) ha quedat concentrada a l’Hospital Santa Caterina de Salt, centre que s’ha fet càrrec de tota l’atenció dels infants de l’àrea del Gironès, Pla de l’Estany i Selva Interior, tant pel que fa a les urgències com l’hospitalització i de la resta d’activitat, així com dels pacients derivats pels hospitals comarcals de la Regió Sanitària Girona. Així, el dilluns a  les 8h es posaran en marxa les urgències de pediatria del Trueta, però els nens que hi hagi ingressats al Santa Caterina acabaran la seva hospitalització allà.

Aquesta mesura es va prendre després que l’atenció pediàtrica hospitalària veiés reduïda notablement la seva activitat i davant l’oportunitat que el trasllat donava de reconvertir els espais de pediatria en unitats de crítics per fer front a l’increment de pacients de gravetat que hi ha hagut durant la pandèmia. D’una banda, la reducció de pacients crítics i, de l’altra, la posada en marxa de la nova unitat a la planta 9aB, han permès tancar les UCI provisionals que s’havien obert a la zona d’urgències pediàtriques i a la planta d’hospitalització de pediatria (la 2, 5 i 6) i recuperar així l’activitat pediàtrica. Durant aquesta setmana passada s’han realitzat higienes a fons en aquests espais, així com de les instal·lacions de clima, per tal de poder recuperar atendre els infants amb total garantia.

Gran part de l’equip de pediatria, tant metges com infermeres, es van desplaçar a l’Hospital Santa Caterina on han estat desenvolupant la seva feina durant aquest mes i mig, fent equip amb els professionals que hi ha normalment al centre.

Per altra banda, quatre dels pediatres que normalment porten la UCI Pediàtrica i Neonatal, es van incorporar a l’equip de professionals que donava suport als metges intensivistes del Trueta, dels quals ara ja només en queden dos. També ha estat el cas de molts professionals d'infermeria que han deixat aquesta àrea per fer-se càrrec de l'atenció de pacients crítics.

 

Professionals de neteja i del servei de pediatria acondionant les urgències pediàtriques de cara a la recuperació de l'activitat, a partir de dilluns

Professionals de neteja i del servei acondionant la unitat d'urgències de cara al retorna la normalitat   La Unitat de Pediatria al Trueta

 

La unitat del Santa Caterina, on durant aquset mes i mig d'han atès els pacients pediàtrics.

La unitat de pediatria del Santa Caterina

 

HOSPITAL
Divendres, 8 Maig 2020

Tags: