L’Hospital Santa Caterina de Salt concentrarà a partir de demà a les 8h tota l’atenció pediàtrica

La planta de pediatria del Santa Caterina

L’Hospital Josep Trueta reconvertirà l’àrea d’urgències pediàtriques en una UCI per a pacients amb COVID19 i reserva la planta d’hospitalització per a possibles necessitats assistencials

A partir de demà dissabte 28 de març a les 8h del matí, l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta deixarà de prestar activitat de pediatria i aquesta es concentrarà a l’Hospital Santa Caterina de Salt, que es farà càrrec de tota l’atenció dels infants de l’àrea del Gironès, Pla de l’Estany i Selva Interior, tant pel que fa a les urgències com l’hospitalització, així com dels pacients derivats pels hospitals comarcals de la Regió Sanitària Girona.

Aquesta mesura s’ha pres després que l’atenció pediàtrica hospitalària, hagi vist reduïda notablement la seva activitat i per fer un ús més efectiu i racional dels recursos físics i humans en la pandèmia del Coronavirus SARS-CoV-2. A l’Hospital Trueta, s’ha passat de tenir una mitjana de 40 urgències al dia, a només 10. La mateixa dinàmica ha passat amb les hospitalitzacions, que s’han vist reduïdes a una tercera part del que era habitual. Els pacients pediàtrics que hi ha ingressats en aquest moment al Trueta, es traslladaran a l’Hospital Santa Caterina durant les properes hores.

Davant d’aquesta situació, s’ha optat per concentrar a l’Hospital Santa Caterina de Salt tota l’atenció pediàtrica i així poder utilitzar els espais de pediatria que hi ha a l’Hospital Trueta. Així, l’àrea d’Urgències de pediatria es reconvertirà en una nova unitat de pacients adults amb COVID19 en estat crític, mentre que la planta d’hospitalització es deixarà com a espai de reserva per a adaptar-lo en funció de les necessitats assistencials que hi pugui haver. La Unitat de Neonatologia continuarà funcionant amb normalitat.

Així mateix, els pediatres que normalment porten la UCI Pediàtrica i Neonatal, s’han incorporat a l’equip de professionals que dona suport als metges intensivistes adults del Trueta, que han fet equip juntament amb els anestesiòlegs i els cardiòlegs per atendre els pacients que revesteixin més gravetat. Una altra part de pediatres s’incorporarà a l’Hospital Santa Caterina per donar resposta la concentració de l’activitat pediàtrica en aquest centre.

HOSPITAL
Divendres, 27 Març 2020

Tags: