Traumatòlegs i infermeres especialistes de la Regió Sanitària de Girona practiquen tècniques quirúrgiques en un camió adaptat per fer formació, al Trueta

Una quarantena d'especialistes del Trueta durant una de les sessions teòriques.

Professionals assistencials dels hospitals de la Regió Sanitària de Girona han pogut practicar tècniques i procediments de cirurgia ortopèdica i traumatològica durant ahir i avui en el marc d'unes jornades formatives que es realitzen en un tràiler de grans dimensions adaptat per aquest tipus de sessions. Es tracta d’un taller mòbil, un camió de Stryker Mobile Education Center, Trauma & Extremities, per a fer pràctiques de cirurgies de traumatologia amb ossos de plàstic. El tràiler ha estat aparcat a l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ahir i avui. Ahir la sessió va estar dirigia principalment a especialistes i professionals d'infermeria dels hospitals comarcals de la Regió, mentre que avui s'ha enfocat principalment als del mateix centre hospitalari.

L'organització del curs així com les sessions formatives han anat a càrrec de professionals del Servei d'Ortopèdia i Traumatologia de l'Hospital Trueta. Durant la sessió s'avui s'ha tractat l'osteosíntesis i la fixació externa, tot amb classes teòriques i tallers pràctics, durant els quals els inscrits han pogut fer pràctiques de cirurgia amb pròtesis, instrumental i altre tipus d'aparellatge. En aquests dos dies s'han fet quatre sessions i cada una ha tingut una capacitat per a 40 assistents.  

 

Professionals de traumatologia fent pràctiques dins el camió.  Els professionals han practicat amb l'instrumental i reproduccions d'ossos fets amb plàstic.

 

Professionals de traumatologia durant els tallers pràctics, dins el camió.   Una quarantena d'especialistes del Trueta durant una de les sessions teòriques.  

El camió aparcat a l'exterior de l'Hospital Trueta.   El camió aparcat al Trueta.

HOSPITAL
Dijous, 6 Febrer 2020

Tags: