La Fundació CIMA de Jordi Savall farà diumenge dos concerts per als pacients hospitalitzats al Trueta i els seus familiars

Foto dels músics Driss El Maloumi (llaüt), Ballaké Sissoko (kora) i Rajery (arpa de tubs)

Es farà un concert a les 11 h a la planta d’Oncologia i un altre a les 11.45 h, a la de Cirurgia

La Fundació Centre Internacional de Música Antiga ─fundada l’any 1997 per Jordi Savall i Montserrat Figueras─ oferirà diumenge  que ve, 11 de març, dos concerts als pacients ingressats a l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta i els seus acompanyants. Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’activitat que fa l’entitat per fer arribar els concerts a espais on no sempre arriba la música com, per exemple, hospitals o presons. Així, els músics Driss El Maloumi (llaüt), Ballaké Sissoko (kora) i Rajery (arpa de tubs) oferiran diumenge el concert ‘Músiques d’Àfrica’, a les 11 h a la planta d’Oncologia i a les 11.45 h, a la de Cirurgia General.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins el cicle de concerts que organitza CIMA, amb la col·laboració de músics de diversos països i tradicions culturals que participen habitualment en les produccions del mestre Jordi Savall. D’aquesta manera, no només apropen la música a les persones que més la necessiten sinó que també donen a conèixer diverses tradicions musicals amb instruments de l’època.

La iniciativa s’emmarca sota el títol ‘Somni d’Orfeu’. El mite d’Orfeu és un dels més antics i més simbòlics de tota la mitologia hel·lènica. Orfeu és el músic per excel·lència i s’explica que sabia tocar unes melodies tan captivadores que les bèsties salvatges el seguien, els arbres i les plantes s’inclinaven cap a ell i els homes més ferotges es calmaven totalment. CIMA ha batejat aquesta iniciativa amb aquest nom perquè el seu “Somni d’Orfeu” és la creença en el poder de la música i en la capacitat que pot tenir per ajudar l’ésser humà a retrobar l’harmonia en la seva vida i la pau en el seu cor.

Jordi Savall i Montserrat Figueras van crear la Fundació Centre Internacional de Música Antiga l’any 1997 per garantir la recuperació i la revalorització del patrimoni musical universal amb obres de caràcter excepcional dels períodes medieval, renaixentista, barroc i del classicisme, amb una especial atenció a les tradicions musicals de l’entorn del mediterrani.

Amb aquestes actuacions, des de la Fundació CIMA es volen fer conèixer els valors de la música antiga i tradicional (diàleg intercultural, memòria històrica, tradicions populars, etc.) i transmetre’n la força, la bellesa i l’emoció.

HOSPITAL
Divendres, 9 Març 2018