Presentació de l’Equip de Resposta Ràpida (ERR) model Girona a la Jornada de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) a Tarragona

Ponència de la Dra. Carol Lorencio a Tarragona
Ponència de la Dra. Carol Lorencio a Tarragona

Ahir 1 de juny es va celebrar la Jornada i sortida anual de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) a Tarragona a on vàrem ser convidats a presentar el projecte de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta de “Alertes i Equips de Resposta Ràpida” (ERR), desenvolupament i implantació. La presentació la va fer la Dra. Carol Lorencio, presidenta del Comitè d’Aturada i adjunta del Servei de Medicina Intensiva (UCI).

La ponència va estar seguida de molta expectació i realment van estar molt interessats en el model Girona per la implantació a la resta dels hospitals de Catalunya. Es va explicar que és una manera de treballar en equip, de tipus multimodal amb professionals metges i d’infermeria i que l’objectiu principal és anticipar-se al possible deteriorament clínic dels pacients de planta convencional, per tal d’evitar-ne la seva evolució a l’aturada. Si malauradament, el pacient evoluciona a aturada cardio-respiratòria, també s’encadena amb un equip específic multidisciplinar i multimàquinari que permet una millor atenció desplaçant-se al lloc a on ha ocorregut.

Tot aquest equip està coordinat i centralitzat amb un sol número de telèfon que també respon a les consultes dels hospitals comarcals de la Regió per l’assessorament clínic del pacient crític.

Llitera preparada per a l’atenció al pacient crític en l’ERR o l’aturada
Un moment de la la Jornada de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) a Tarragona

 

HOSPITAL
Divendres, 2 Juny 2017