Comencen les obres d’ampliació de les Urgències del Trueta

Entrada exterior Urgències

La primera fase dels treballs s’allargarà durant 8 mesos i consistirà en l’adequació dels espais que s’han alliberat amb el trasllat del Laboratori

La totalitat de les obres s’allargarà durant 25 mesos i té un pressupost final de més de tres milions i mig d’euros

Aquesta setmana han començat les obres d’ampliació de les Urgències de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, que està previst que s’allarguin durant 25 mesos. Els treballs van a càrrec de l’empresa CRC Obras y Servicios SL, per un import de 3.622.590 euros (IVA inclòs) pel que fa a l'obra -sense  equipament-. Els treballs que es realitzaran a Urgències permetran ampliar notablement la superfície del servei, que actualment disposa de 1.200 metres quadrats i que, un cop acabats, ocuparà fins a 2.300 metres quadrats.

Les obres s’han organitzat en fases per tal de fer compatible l’activitat assistencial amb els avenços dels operaris. La primera fase consisteix en l’adequació dels espais alliberats, amb el trasllat del Laboratori Clínic Territorial al Parc Hospitalari Martí i Julià, per als nous usos com a servei d’Urgències. Cal tenir present que també ha estat necessari traslladar a una altra ubicació, dins el mateix Trueta, el Laboratori d’Analítiques Urgents, que fins ara estava instal·lat en aquesta zona. Aquesta primera fase està previst que s’allargui durant vuit mesos. Un cop acabada, tota l’activitat que actualment du a terme el servei d’Urgències es traslladarà a aquest sector i l’espai que ocupen avui les Urgències es deixarà lliure per poder continuar amb les obres en aquesta zona.

L’ampliació de les Urgències permetrà una gran millora, tant per als més de 70 professionals que treballen al servei com per als usuaris. Actualment, el servei disposa de nou boxs amb una capacitat per a tretze pacients. Amb l’ampliació es podrà disposar de 23 boxs (vuit dels quals es poden convertir en boxs dobles, en cas de necessitat), dotze punts d’observació monitorada i quatre punts d’atenció per als pacients crítics. A més, hi haurà cinc consultes específiques per als pacients menys greus, vuit butaques i una zona de traumatologia amb cinc punts d’atenció i l' àrea de triatge.

Cada dia van al centre uns 200 pacients, que sumen aproximadament 70.000 pacients al cap de l’any. Part dels pacients atesos arriben derivats d’altres hospitals o centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, atès que el Trueta n’és el centre de referència. Quasi el 20% dels pacients atesos, acaba ingressant al Trueta.

Fotos per descarregar

Cartell indicatiu de les obres de reforma i ampliació de les Urgències del Trueta
Treballs d’ampliació de les Urgències de l’Hospital Trueta I
Treballs d’ampliació de les Urgències de l’Hospital Trueta II
Treballs d’ampliació de les Urgències de l’Hospital Trueta III
Treballs d’ampliació de les Urgències de l’Hospital Trueta IV

 

 

 

HOSPITAL
Dimarts, 21 Març 2017