El cap d’investigació del CAR Sant Cugat parlarà divendres al Trueta dels beneficis de l’exercici físic

Cartell tercera edició del cicle Conferències de prestigi

Franchek Drobnic protagonitzarà la tercera edició del cicle Conferències de prestigi, que organitza l’Associació de Facultatius Jubilats

Franchek Drobnic protagonitzarà aquest divendres, 11 de novembre, a les 12 h, la tercera edició de la Conferència de prestigi que organitza l’Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta, en col•laboració amb el Col•legi de Metges de Girona i l’Hospital Dr. Josep Trueta. Drobnic és cap del Departament d’Investigació del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, professor col•laborador de l’Escola de Medicina de l’Educació Física i de l’Esport de la Universitat de Barcelona, metge del Servei de Medicina de l’Esport de l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu i assessor de medicina de l’esport del Servei Mèdic del Futbol Club Barcelona.

Drobnic centrarà la seva xerrada a ressaltar els beneficis de la pràctica de l’exercici físic durant tota la vida, des de la infància fins a la senescència, aportant-hi el valor de la seva experiència professional, que l’ha dut a tractar tant esportistes d’elit com amateurs de totes les edats. Parlarà d’aspectes com la importància de prendre llet durant la infància i l’adolescència i de l’estreta relació entre la qualitat dels ossos del cos i una pràctica saludable de l’esport. Drobnic també exposarà la taula d’activitat física de la nostra població i la compararà amb la d’altres cultures.

La de divendres és la tercera conferència que organitza l’Associació de Facultatius Jubilats Dr. Josep Trueta, una entitat que va néixer el 2014 de la mà d’un grup de metges de l’hospital gironí que ja havien acabat la seva etapa professional. El seu objectiu és posar en valor els coneixements i l’expertesa que han aconseguit durant tots els anys d’entrega a la professió mèdica, en benefici dels seus associats, dels òrgans de direcció dels diversos hospitals de Girona, i de la medicina en general. Justament per aquest motiu, van optar per ser una associació de facultatius, i no una associació de metges, perquè el terme “facultatius” és molt més ampli, i engloba molts altres professionals que també tenen cabuda sota el mateix paraigua: físics, químics, farmacèutics, biòlegs, etc.

La primera edició de la Conferència de prestigi va anar a càrrec de Sònia Trigueros, de l’Oxford Martin School de la Universitat d’Oxford, i la segona va ser protagonitzada per Bonaventura Clotet, un dels màxims experts internacionals en la lluita contra la sida.

Invitació tercera edició del cicle Conferències de prestigi
 

HOSPITAL
Dilluns, 7 Novembre 2016