L’Hospital Dr. Josep Trueta augmenta en un 9% la cirurgia oncològica aquest any

Metges operant

És el segon hospital de l’ICS amb més índex de complexitat

L’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona ha augmentat un 9% les intervencions de cirurgia oncològica aquest any, que han passat de les 1.258 realitzades el 2015 a les 1.371, del mateix període d’enguany. L’activitat recollida de setembre de 2015 a setembre de 2016 també reflecteix el creixement de l’índex de complexitat de les intervencions, cosa que situa l’hospital gironí com el segon centre de l’ICS amb més complexitat, darrere només de l’Hospital de Bellvitge.

I és que a banda de la cirurgia oncològica complexa (de càncer d’esòfag, bronquis i pulmó, fetge, estómac, pàncrees, recte i sistema nerviós central) l’Hospital Dr. Josep Trueta també és el centre de referència del territori de Girona en alguns serveis de terciarisme, com ara la cirurgia cardíaca i valvular, i en la realització de cateterismes cardíacs, radiologia intervencionista i cirurgia vascular.

El Trueta és l’únic centre de la demarcació que ofereix cirurgia oncològica complexa (363 intervencions, el 2015), i aquest creixement global respon, d’una banda, a la major indicació quirúrgica avalada pels avenços en diferents tècniques i, de l’altra, a l’eficàcia dels diversos programes de detecció precoç del càncer.

En termes generals, de gener a setembre d’aquest any, ja s'han realitzat al Trueta 8.045 operacions, mentre que en el mateix període de l'any passat se’n van fer 7.789, la qual cosa representa un augment del 3,2%. El setembre ha estat el mes en què s’han incrementat més, atès que s’ha passat de les 708 operacions fetes l’any passat a les 821 d’enguany, 153 de les quals són de cirurgia oncològica.

El tractament quirúrgic dels processos oncològics en aquest centre referent es realitza sota l’avaluació del Comitè de Tumors i en l’entorn d’un equip multidisciplinari, format per professionals d’especialitats diverses, com són cirurgia oncològica, oncologia mèdica, radiologia, anatomia patològica, anestesiologia i  infermeria.

Fotografies per descarregar
Intervenció quirúrgica a l'Hospital Dr. Josep Trueta
Intervenció quirúrgica a l'Hospital Dr. Josep Trueta (II)

HOSPITAL
Dimecres, 2 Novembre 2016