El Trueta recupera sis residents de diverses especialitats per a la propera convocatòria de MIR

S’han recuperat els residents de les places que s‘havien perdut de les especialitats de nefrologia, neurocirurgia, cirurgia toràcica, farmàcia hospitalària i hematologia i, a més, un altre resident d’anestèsia i reanimació    

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta recuperarà de cara a la propera convocatòria de metges interns residents (MIR) de l’any 2017, un total de sis residents corresponents a places acreditades en la darrera convocatòria per a 2016. Segons va publicar el BOE el 13 de setembre passat, el Trueta podrà tornar a oferir enguany les places de MIR de les especialitats de nefrologia, neurocirurgia, cirurgia toràcica, farmàcia hospitalària i hematologia, a més de recuperar un resident d’anestèsia i reanimació en una plaça que també s’havia perdut.

El Trueta té actualment acreditades per impartir docència de postgrau un total de 33 places de metges de 23 especialitats diferents, a més de cinc d’infermeria (quatre de llevadora i una d’infermeria pediàtrica). D’aquestes 33 places, se n’han tret a oferta per al curs 2017 un total de 30. Malgrat que s’han recuperat sis places en comparació amb la convocatòria passada, també se n’han perdut dues: medicina interna (que passarà de dos residents a un de primer any) i anàlisis clíniques (especialitat que es quedarà sense resident de primer any).

Els serveis de Farmàcia, Hematologia, Nefrologia i Neurocirurgia tenen actualment un total de deu residents en formació, cap d’ells R1. Cirurgia Toràcica es va acreditar per impartir docència el 2004, però des de 2008 no oferia places. Per tant, l’any que ve podria tornar a haver-hi residents formant-se en aquest servei.  D’altra banda, Medicina Interna, que actualment té vuit residents, l’any que ve només podrà incorporar un metge en formació. L’altre servei perjudicat per la convocatòria és Anatomia Patològica, acreditat des de l’any 1990 per fer docència i que l’any que ve es quedarà sense resident.

Actualment, el Trueta té 115 metges residents en formació a les 23 especialitats acreditades. També té vuit infermeres fent la residència, sis de ginecologia i obstetrícia i dues de pediatria.

Pel que fa a l’especialitat de medicina familiar i comunitària, no hi ha hagut canvis. Els centres de l’ICS a Girona tenen 23 places acreditades i n’ofereixen 20 més (igual que en la darrera convocatòria), a més de quatre d’infermeria familiar i comunitària. 

 

HOSPITAL
Dilluns, 19 Setembre 2016