Adjudiquen les obres d’ampliació del Servei d’Urgències, que començaran a final d’any i s’allargaran 25 mesos

L’empresa adjudicatària ha presentat un pressupost de gairebé tres milions d’euros per millorar les urgències, que quasi doblaran la superfície actual

L’execució de les obres d’ampliació del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ja ha estat adjudicada a l’empresa CRC Obras y Servicios SL, per un import total de 3.622.590 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de 25 mesos. Aquesta és una de les 24 empreses que es va presentar al concurs, que es va fer públic el mes de maig. Les obres que es realitzaran a urgències permetran ampliar notablement la superfície del Servei, que avui disposa de 1.200 metres quadrats i, un cop acabats els treballs, ocuparà fins a 2.300 metres quadrats.

L’ampliació del Servei d’Urgències és una de les necessitats de millora més llargament reivindicada. El Servei es va posar en funcionament fa 33 anys i, en aquest temps, només s’hi han fet dues reformes. Disposa de 9 boxs amb una capacitat per a 13 pacients. Amb l’ampliació, hi haurà 23 boxs (8 dels quals es poden convertir en dobles en cas de necessitat), 12 punts d’observació monitorada i 4 punts d’atenció per als pacients crítics. A més, hi haurà 5 consultes específiques per als pacients menys greus, 8 zones de tractament i una zona de traumatologia amb 5 punts d’atenció i dues àrees de triatge.

Aquestes obres suposaran una gran millora per als més de 70 professionals que treballen al Servei i per als usuaris. Cada dia van al centre uns 200 pacients, que sumen uns 73.000 al cap de l’any. Part dels pacients atesos vénen d’altres hospitals o centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, que els deriven al Trueta com a centre de referència de la Regió Sanitària de Girona. Quasi el 20% dels pacients atesos ha  de ser ingressat al Trueta.

Els treballs d’ampliació del Servei d’Urgències començaran a finals d’any i s’allargaran durant 25 mesos, temps durant el qual s’haurà de fer compatible l’assistència als pacients amb les obres. Per aquest motiu, els treballs es planificaran per fases. La primera començarà per l’adequació dels espais  alliberats amb el trasllat del Laboratori Clínic Territorial al Parc Hospitalari Martí i Julià. Quan aquesta fase estigui acabada, s’hi traslladarà l’activitat, per tal de deixar lliure l’espai que ocupa avui dia el Servei d’Urgències per tal de poder adequar aquesta zona, i completar així les altres dues fases de les obres.

HOSPITAL
Dilluns, 1 Agost 2016