Al·lergologia i Immunologia Clínica

Servei Assistencial

Presentació

L’Al·lergologia és l'especialitat mèdica que estudia, diagnostica i tracta les malalties al·lèrgiques. Estudis recents han demostrat un increment en la prevalença d’aquestes malalties, especialment en els països més desenvolupats. Actualment s’estima una prevalença de malalts al·lèrgics, a l’Estat espanyol i a altres països industrialitzats, del 20-30%, esperant que segueixi augmentant en els propers anys.

Les malalties al·lèrgiques més freqüents són la rinoconjuntivitis seguida de l’asma, la urticària, l’al·lèrgia a medicaments, l’al·lèrgia als aliments, la dermatitis atòpica, l’al·lèrgia a verí d’himenòpters i altres.

El servei d'Al·lergologia està ubicat al Centre d'Especialitats Güell, on hi trobem les consultes externes, i l'Hospital de Dia de Santa Caterina, especialment destinat a la realització de proves de risc. 

El servei d’Al·lergologia dels hospitals Trueta i Santa Caterina és un dels serveis integrats en l’estructura assistencial compartida dels dos hospitals i dona cobertura a la patologia al·lèrgica de tota la Regió Sanitària Girona (761.591 habitants, exceptuant l’Alt Maresme).

Centre d'Especialitats Güell (Girona)

Carrer Mossèn Joan Pons, 6, 17001 Girona
Correu electrònic: alergia.girona.ics@gencat.cat

Parc Hospitalari Martí i Julià (Salt). Hospital Santa Caterina · Hospital de Dia

C/Doctor Castany s/n · 17190 Salt

Àmbit: 

Hospital