Secció d'Arrítmies

La Secció d’Arrítmies està dedicada al tractament de les alteracions del ritme cardíac, amb totes les eines actualment disponibles en el camp. La Unitat d’arritmies compta amb dues sales d’intervencionisme, una dedicada a la electrofisiologia cardíaca i una altra dedicada a la implantació de dispositius cardíacs.

Utilitzem les tècniques més innovadores d’ablació d’arritmies complexes a través de navegadors amb mapatge tridimensional de les estructures cardíaques que permeten procediments amb minimització de l’us de radiació, per a un tractament més efectiu i segur per als malalts.
Apliquem els avenços més recents en estimulació cardíaca a través dels marcapassos sense cables i de desfibril•ladors subcutanis. Som un dels hospitals de Catalunya amb major taxa d’implants de dispositius cardíacs.

La Unitat fa procediments diagnòstics com l’elèctrocardiograma, el Holter de 24 hores i la taula basculant a través de l’estudi electrofisiologic, i procediments terapèutics com la cardioversió elèctrica, l’ablació amb radiofreqüència i amb crioablació, o la implantació de dispositius com els marcapassos per a les bradicàrdies, els desfibril•ladors per a les arrítmies malignes i els resincronitzadors per a la insuficiència cardíaca refractària a medicació.

L’equip mèdic està integrat per

- Dra. Emilce Trucco (Coordinadora de la unitat. Facultatiu especialista. Servei de Cardiologia)
- Dr. Markus Linhart (Facultatiu especialista. Servei de Cardiologia)
- Dra. Eva Benito (Facultatiu especialista. Servei de Cardiologia)

Consultes

Els professionals de la secció realitzen seguiment a consultes externes Arrítmies de l’Hospital Dr. Josep Trueta.

També es fa seguiment del dispositius cardíacs (marcapassos, Holter implantables i desfibril•ladors) a la UNITAT DE DISPOSITIUS CARDÍACS.

Hospital