El CAP Roses estrena Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia, gràcies a la col·laboració de GiRotary

Diferents presidents dels Clubs Rotaris de les comarques gironines, amb el governador de disctricte, i el director de l'EAP Roses a l'esquerra, visiten la Unitat de Cirurgia Menor del CAP Roses

L’entitat ha fet una aportació econòmica a l’ICS Girona que ha permès renovar tot l’equipament de la Unitat, que es va posar en marxa l’any 2005

En aquest centre de salut, cada any es realitzen unes 300 intervencions menors i unes 750 sessions de crioteràpia

El Centre d’Atenció Primària de Roses estrena aquests dies la Unitat de Cirurgia Menor i Crioteràpia, que ha estat totalment renovada gràcies a l’aportació econòmica de prop de 10.000 euros que ha fet GiRotary, agrupació dels Clubs Rotaris de les comarques gironines. El centre de salut va incorporar aquestes prestacions a la seva carta de serveis l’any 2005, quan es van formar dos professionals de l’equip per dur a terme aquest servei i millorar així l’atenció a la ciutadania de l’Àrea Bàsica de Salut. Des d’aleshores al CAP Roses es realitzen cada any unes 300 intervencions de cirurgia menor i unes 750 sessions de crioteràpia.

La cirurgia menor és una de les competències abordables des dels centres d’atenció primària i aporta molts beneficis, tant per als pacients com per als professionals i el centre mateix, atès que millora l’accessibilitat dels pacients al sistema perquè evita la llista d’espera de l’hospital de referència, es fan menys tràmits burocràtics, l’usuari guanya en satisfacció i, per tot això, el centre millora el seu prestigi. A més, és un valor pel que fa a la sostenibilitat ja que, pel fet d’evitar la derivació a l’especialista, aquest pot destinar el temps a casos més específics del seu àmbit.

Gràcies a l’aportació de GiRotary, el CAP ha renovat tot l’equipament de cirurgia menor i crioteràpia amb elements com ara: llitera, làmpada, equip de crioteràpia, desfibril·lador, carretó d’aturada cardíaca, etc.

L’Equip d’Atenció Primària Roses està format per una vuitantena de professionals que es fan càrrec de l’atenció sanitària de la seva àrea bàsica de salut, que inclou els municipis de Roses, Castelló d’Empúries, Empuriabrava, Cadaqués, Pau i Palau-saverdera, una població assignada de quasi 33.000 persones.

L’EAP Roses va obtenir molt bons resultats en el procés d’acreditació de qualitat dels centres que impulsa el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en concret va obtenir una puntuació de 95,1 sobre 100. Les acreditacions de qualitat es basen en l’avaluació integral de la gestió, els serveis i els resultats dels centres, i en la identificació dels punts crítics i de les oportunitats de millora de cadascun dels equips analitzats.

Els estàndards que s’avaluen dins d’aquest procés han estat consensuats per un equip d’experts del Departament de Salut i s’orienten a la realitat catalana, amb l’objectiu de garantir un nivell homogeni de qualitat assistencial als ciutadans, amb independència del centre en què es presti el servei, sense oblidar l’eficiència en l’ús dels recursos sanitaris. Un dels eixos clau del sistema d’acreditació és establir un nivell de competència de les institucions sanitàries, per tal de garantir un alt nivell qualitatiu i així generar confiança a la ciutadania.

Fotos per descarregar-se
La Unitat de Cirurgia Menor del CAP Roses
Diferents presidents dels Clubs Rotaris de les comarques gironines, amb el governador de disctricte, i el director de l'EAP Roses a l'esquerra.
Un moment dels parlaments.

 

Activitat de l’EAP Roses (segons memòria 2015)

Visites en dies laborables

Amb medicina de família

110.849

Amb infermeria

  91.059

Amb pediatria

  21.728

Amb odontologia

    5.844

PCIR

Cirurgia menor

       289 (2014)

Crioteràpia

       747 (2014)

Atenció continuada

PAC Roses

  19.785

PAC Cadaqués

    2.512

 

PRIMARIA
Divendres, 17 Juny 2016

Tags: