Entra en funcionament l’ampliació del CAP Santa Clara, que ha permès augmentar les consultes del centre en un 47%

Nova consulta de pediatria al CAP Santa Clara

El centre ha passat de tenir 17 consultes a tenir-ne 25, a més de guanyar una aula d’educació sanitària

Avui s’ha posat en funcionament l’ampliació del CAP Santa Clara, on s’ha fet l’adequació i la reordenació d’una part dels espais de la primera planta que han passat de ser àrea administrativa a ser àrea assistencial. Els treballs van començar el mes d’agost passat i s’han acabat aquest mes d’abril, moment a partir del qual s’ha procedit a instal·lar-hi l’equipament.

Els treballs d’ampliació han tingut un cost de 743.960 euros, entre obra i equipament, i han permès crear 8 consultes noves al centre, una de les quals és d’Odontologia, que s'obrirà en els propers dies. També s’ha habilitat un espai específic per a una aula d’educació sanitària. En total, s’ha actuat sobre una superfície construïda de 539,30 metres quadrats (dels quals s’han guanyat 302 m2), cosa que ha permès augmentar la superfície del CAP un 19%. Actualment, el Centre disposa de 1.875 metres quadrats.

Un cop acabades les obres, el CAP Santa Clara ha augmentat el nombre de consultes fins a 25. D’aquesta manera, el primer pis passa a ser on es concentra la major part d’activitat assistencial, ja que ara hi ha 14 de les 25 consultes que té el CAP. La distribució dels nous espais s’organitza al voltant del pati central, que funciona com a sala d’espera i que dona accés a totes les consultes situades al perímetre. Amb aquests treballs, també s’han redistribuït les consultes de pediatria.

Al CAP Santa Clara hi treballen un total de 76 professionals i s’hi atén una població de referència d’unes 25.000 persones. Cada any s’hi fan unes 80.000 visites de medicina familiar i comunitària, 57.000 d’infermeria familiar i comunitària, a més de 9.000 de pediatria i 5.000 d’infermeria pediàtrica, 5.000 d’odontologia, i 3.000 de treball social sanitari. El CAP Santa Clara, a més de ser un centre assistencial, també és docent ja que, des de l’any 2020, s’hi fa la residència de medicina (MIR) i d’infermeria familiar i comunitària (IIR).

Nova consulta de pediatria al CAP Santa Clara  Una pacient atesa a una de les noves consultes del CAP Santa Clara

passadís de les noves consultes del CAP Santa Clara  Aula d'educació sanitària

Nova consulta del CAP Santa Clara  Nova consulta de pediatria al CAP Santa Clara

PRIMARIA
Dilluns, 8 Maig 2023

Tags: