La Societat Catalano-Balear d’Infermeria guardona la infermera Sílvia Álvarez amb el V Premi Tenim Talent en Atenció Primària

Els guardonats en el V Premi Tenim Talent que atorga la Societat Catalano-Balear d’Infermeria

La infermera del CAP Dr. Joan Vilaplana de la ciutat de Girona, Sílvia Álvarez, ha estat guardonada amb el V Premi Tenim Talent, en la categoria d’Atenció Primària, que atorga la Societat Catalano-Balear d’Infermeria. El lliurament ha tingut lloc aquesta tarda a Barcelona.

Els Premis #TenimTalent es lliuren a joves infermeres i infermers amb talent, capacitat o actitud especial per desenvolupar una activitat amb gran habilitat i carisma. Tenen per objectiu descobrir a joves professionals que tindran un impacte en el nostre futur.

En aquesta ocasió, el premi dins la categoria d’Atenció Primària ha recaigut sobre la jove infermera del CAP Dr. Joan Vilaplana (EAP Taialà-Girona), Sílvia Álvarez, de 28 anys i natural de Zamora, que durant la seva etapa laboral ha demostrat tenir una gran capacitat assistencial, investigadora, docent i gestora.

La Sílvia es va incorporar al CAP gironí al 2016 per realitzar la seva especialització en infermeria familiar i comunitària, un àmbit que sempre l’ha apassionat. Durant aquesta etapa formativa, va potenciar el projecte comunitari “la Setmana de la Felicitat” i es va iniciar en la faceta investigadora duent a terme un estudi pilot a les quatre àrees bàsiques de salut de Girona sobre les teràpies de deshabituació tabàquica grupals que s’hi duien a terme. Aquest estudi va rebre el premi com a millor comunicació oral en el  XIV Congrés d’Infermeria Familiar i Comunitària de 2018. Durant aquests anys també  va cursar el diploma d’Especialització en el Maneig avançat de ferides cròniques complexes a la Universitat de Jaén.  

Un cop acabada la seva especialització va incorporar-se a la plantilla del CAP, convertint-se en la Referent de Salut Comunitària al 2019. Va dur a terme diferents projectes, com un pla formatiu teòric i pràctic per al professorat i altre personal de diferents centres d’educació secundària o un projecte comunitari per potenciar la vacunació antigripal, entre d’altres.

Al setembre de 2020, a plena pandèmia, va decidir liderar i assumir la substitució de la direcció infermera del CAP, duent a terme tasques de supervisió, organització i gestió del personal d’infermeria del centre. També es va fer càrrec de l’actualització dels procediments relacionats amb la Covid19 i la gestió de la campanya de vaunació, començant de manera natural un lideratge clar com a referent clínic d’infermeria, rol que va acabar consolidant un cop acabada la substitució que va assumir, al juny de 2021.

En aquest moment, la Sílvia Álvarez forma part de l’equip que treballa el Pla d’Enfortiment de l’Atenció Primària, és la referent ARES del centre i també tutora de les infermeres internes residents de familiar i comunitària del CAP Joan Vilaplana, tasca que va iniciar al setembre de 2021. També fa de docent a la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària GIRONA-ICS a la Universitat de Girona.

Fotos: La Sílvia Álvarez recollint el premi durant l'acte celebrat a Barcelona. A la imatge central i a l'esquerra, la guardonada acompanyada per una representació de professionals de l'Equip d'Atenció Primària Taialà-Girona

 

La Sílvia Álvarez en el moment del lliurament del premi.   La Sílcia Álvarez amb part de les seves companyes a l'Equip d'Atenció Primària Taialà-Girona   La Sílcia Álvarez amb part de les seves companyes a l'Equip d'Atenció Primària Taialà-Girona

 

 

PRIMARIA
Dijous, 5 Maig 2022

Tags: