El CAP Jordi Nadal de Salt recupera la seva activitat, després de mig any en obres arran d’un incendi

Una consulta al CAP de Salt

El foc va afectar més intensament la meitat dreta de l’edifici, on s’han concentrat les actuacions, essent necessari canviar les instal·lacions elèctriques, de clima i telecomunicacions, arreglar els espais, renovar l’equipament i canviar l’ascensor

Els treballs i la compra de l’equipament ha tingut un cost d’uns 425.000 euros

Es recupera tota l’activitat excepte l’atenció continuada, que es continuarà fent al CAP Alfons Moré i les consultes de llevadores, que es mantenen a l’Hospital Santa Caterina

Dilluns està previst que es posi en funcionament la zona renovada del CAP de Salt Jordi Nadal, que ha estat durant mig any en obres després que el 3 de juliol s’hi declarés un incendi. Després d’una primera actuació d’urgència per netejar i repintar el que havia quedat afectat pel fum i el sutge, el CAP va poder reprendre parcialment l’activitat el 14 de setembre, a la banda esquerra de l’edifici, que havia quedat menys malmesa. Després d’una actuació d’uns 425.000 euros per reparar els danys ocasionats per l’incendi i millorar l’equipament, dilluns es posarà en funcionament en la seva totalitat.

Les obres s’han centrat a la banda dreta de l’edifici, on ha estat necessari canviar totes les instal·lacions de clima, d’electricitat i de comunicacions. S’han renovat tots els espais que hi havia (petita cirurgia, consultes d’ecografia, espirometries treball social, psicologia, la sala de treball de les infermeres gestores de casos i la sala de reunions) i s’ha destinat l’antic magatzem a ampliar l’espai de rehabilitació, que ha guanyat 40 metres quadrats més. Entre les obres de reforma i l’equipament que s’ha hagut de comprar de nou, l’incendi ha tingut un cost d’uns 377.000 euros als quals cal afegir el recanvi de l’ascensor, que ha pujat a prop de 50.000 euros més.  

Dilluns està previst que es posin en funcionament les consultes de petita cirurgia, ecografia, treball social, psicologia, odontologia i de pacient crònic, a més de recuperar les extraccions i la dispensació de metadona. Properament també es reprendrà l’activitat de rehabilitació, que durant aquests mesos s’ha estat duent a terme al Centre d’Especialitats Güell de Girona. Així, el centre recuperarà tota l’activitat que era habitual, excepte el control i seguiment de l’embaràs i puerperi per part de les cinc llevadores, que de moment es continuarà fent a l’Hospital Santa Caterina de Salt i les espirometries que es van deixar de fer arran de la Covid19. L’atenció continuada es continuarà duent a terme al CAP Alfons Moré. 

Donat que s’han hagut de fer aquestes actuacions a la banda esquerra del CAP Jordi Nadal, es preveu renovar també les instal·lacions de clima, elèctriques i de comunicacions a la banda dreta i fer algunes millores als espais. En els propers dies començaran els tràmits administratius d’aquestes millores, amb l’objectiu que es puguin començar els treballs durant aquest 2021.

L’incendi, que es va originar de matinada al magatzem del centre, va causar importants desperfectes que van obligar a tancar-lo per complet. Al setembre es va poder posar en marxa la zona d’admissions i l’àrea assistencial de la primera i segona planta de la banda esquerra, amb les consultes de medicina i infermeria de família. Mentrestant, la resta de proves complementàries, les urgències i les extraccions s’han estat fent al CAP Alfons Moré de Salt, que també ha acollit durant aquests mesos l’atenció continuada del cap de setmana i festius de 8h a 20h i tota l’activitat assistencial relacionada amb la Covid-19.

La consulta d'odontologia   La zona de consultes del CAP de Salt 1 reformat parcialment   Interior de les consultes

 

PRIMARIA
Divendres, 19 Febrer 2021

Tags: