Les primeres vacunes del Baix Empordà arriben a la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí

Una infermera preparant la vacuna.

La usuària Conxita Romaguera, de 90 anys, i la directora del geriàtric, Olga Garcia, són les primeres en rebre les injeccions

La campanya de vacunació a la Regió Sanitaria de Girona s’ha estès a totes les comarques que la integren

La campanya de vacunació de la COVID a la Regió Sanitària de Girona ha arribat avui a la comarca del Baix Empordà i la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí, gestionada per la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts, és el primer centre de la comarca en rebre les dosis. Les vacunes han arribat a les nou del matí amb l’equip de vacunació i en total s’han administrat 30 dosis, repartides entre 21 de 22 residents i en 9 dels 16 treballadors. Un cop passats 21 dies rebran la segona injecció. La primera dosi l’ha rebuda Conxita Romaguera Cané, de 90 anys, resident del centre. S’ha mostrat conscienciada de la importància de la vacunació i ha demanat a la població que sigui responsable.  

Minuts després l’ha seguida també la directora de la residència, Olga Garcia Anguila, qui ha explicat que ho ha fet per “donar exemple” a la resta de treballadors i per conscienciar la ciutadania.

Per la seva banda, el gerent de la Fundació, Jordi Reynés, ha destacat que la pandèmia els ha canviat la manera de gestionar les residències i que s’han optimitzat els processos. Creu que aquests canvis han vingut per quedar-se.

Un equip integrat per tres infermeres ha sigut l’encarregat d’administrar les dosis en aquesta residència del Baix Empordà. Per a la priorització de les residències on s’ha començat a vacunar se segueix  un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas de la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí, a més, es tracta d’un centre blanc, i per tant no ha registrat cap contagi durant tota la pandèmia.  

La campanya de vacunació es va estendre la setmana passada en la majoria de comarques que integren la Regió Sanitària de Girona i va arribar al Gironès, Ripollès, Garrotxa, Alt Maresme, Selva i Pla de l’Estany. Es van administrar totes les vacunes de què es disposava, 512 en total, i per aquesta setmana la regió en tindrà 3.325 de disponibles per seguir amb la campanya en residències de gent gran i en personal sanitari. Avui els equips de vacunació s’han desplaçat a l’Alt i el Baix Empordà, les dues comarques que estaven pendents de rebre les primeres dosis.  

El desplegament de la campanya de vacunes al territori suposa un “repte logístic”, tal com va destacar el Gerent Territorial del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, en la primera vacunació. Per fer-ho possible, a la regió s’han format dos equips integrats en total per quaranta infermeres i dotze administratius, sota la supervisió de dues coordinadores que s’encarregaran de gestionar les vacunacions a la regió.

 

L'equip de vacunació preparant les dosis   Conxita Romaguera, de 90 anys, la primera resident en rebre la vacuna   Olga Garcia, la directora del la residència Santa Caterina de Torroella rebent la vacuna

PRIMARIA
Dimarts, 5 Gener 2021

Tags: