Eusebi Sarsanedas, de 89 anys, primera persona vacunada contra la COVID a la Selva

Una infermera mostra la vacuna contra la Covid 19

També s’ha vacunat la primera treballadora, Julissa Chu, infermera de la residència Sant Oleguer de Blanes

El Departament de Salut estén la campanya de vacunació arreu del territori i en els propers dies la vacuna arribarà a la resta de comarques

La campanya de vacunació contra la COVID a la Regió Sanitària de Girona s’estén progressivament arreu del territori que integra la Sanitària de Girona i avui ha arribat a la comarca de la Selva. El dispositiu s’ha desplaçat aquest dijous a la tarda fins la residència Sant Oleguer de Blanes, on s’ha administrat la primera dosi a l’usuari Eusebi Sarsanedas Tura, de 89 anys. S’ha mostrat il·lusionat amb aquest primer pas i confia en poder tornar a sortir aviat al carrer, una de les coses que més enyora.

Minuts després, l’ha seguit també la primera treballadora del centre, Julissa Chu Sifuentes, de 45 anys, infermera. En el seu cas, explica que s’ha vacunat per responsabilitat i després d’haver viscut uns mesos laboralment molt durs.

Les vacunes han arribat cap a dos quarts de quatre de la tarda a la residència Sant Oleguer de Blanes i s’han administrat a 22 residents i 13 treballadors. En total són 35 dosis i un cop passats 21 dies rebran la segona injecció. La previsió és que en els propers dies es continuï amb la vacunació en altres residències del territori. Aquesta setmana es disposen de 440 dosis i un equip format per tres infermeres i una coordinadora ha sigut l’encarregat d’administrar les primeres 35 dosis de la Selva. El desplegament d’avui és excepcional, en tractar-se de les primeres vacunacions, i habitualment es desplaçaran als centres en grups de dues infermeres.

Per a la priorització de les primeres residències on s’ha començat a vacunar se segueix un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas de la residència Sant Oleguer de Blanes es tracta també d’una residència blanca, ja que no ha registrat cap cas de COVID durant tota la pandèmia.

La directora de la residència, Isabel Batista, ha explicat que els primers mesos de la pandèmia els van viure amb “molta angoixa” i que confien que amb la vacuna puguin recuperar “una mica de llibertat”.

La Selva és el cinquè territori on s’administra la vacuna a la Regió Sanitària de Girona. Aquest matí un equip d’infermeres també s’ha desplaçat a Calella, al Maresme, on han vacunat els primers usuaris i treballadors de la residència Nostra Senyora de Fàtima. El tret de sortida de les vacunacions el va donar el Gironès, amb el primer vacunat a la Residència Creu de Palau el diumenge 27 de desembre, i ahir es va administrar també al Ripollès i la Garrotxa.

El desplegament de la campanya de vacunes al territori suposa un “repte logístic”, tal com va destacar el Gerent Territorial del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, en la primera vacunació. Per fer-ho possible, a la regió s’han format dos equips integrats en total per quaranta infermeres i dotze administratius, sota la supervisió de dues coordinadores que s’encarregaran de gestionar les vacunacions a la regió.

La coordinadora de l'equip de vacunació de Girona sud preparant la vacuina.   A punt de posar la primera vacuna COVID 19 a Blanes

Moment de la primera vacunació de la comarca de la Selva.   Una de les infermeres de l'equip de vacunació administrant la vacuna a una de les treballadiores

 

PRIMARIA
Dijous, 31 Desembre 2020

Tags: