Josep Estudis, de 75 anys, primer vacunat contra la COVID a la Garrotxa

Traient les vacunes de la caixa de transport

Un equip d’infermeres ha administrat les primeres vacunes de la comarca a la Residència 3 d’Olot

El Departament de Salut estén la campanya de vacunació arreu del territori i en els propers dies la vacuna arribarà a la resta de comarques

La Regió Sanitària de Girona continua amb la campanya de vacunació que el diumenge 27 de desembre es va iniciar a la Residència Creu de Palau de Girona i aquesta tarda el desplegament ha arribat a la Garrotxa.  La primera persona de  la comarca en rebre la injecció de Pfizer ha sigut l’usuari de la Residència Edat 3 d’Olot, Josep Estudis Jordà, 75 anys. S’ha mostrat molt satisfet de rebre la dosi i confia que es vacuni el major nombre de gent possible per recuperar la normalitat i “poder tornar a sortir”. Poc després l’ha seguit Astrid Garcia Batlle, de 33 anys, infermera i responsable higienicosanitària d’aquest mateix centre. En el seu cas, explica que ha pres la decisió de vacunar-se per responsabilitat, donat el tracte proper que manté a diari amb els usuaris del centre, i avançar així en la pandèmia.  

Les vacunes han arribat cap a dos quarts de quatre de la tarda a la residència i s’han administrat en 27 residents i 18 treballadors. El centre té actualment 29 residents i 31 treballadors. La previsió és que en els propers dies es continuarà amb la vacunació en altres residències del territori. Aquesta setmana es disposen de 440 dosis i un equip format per sis infermeres ha sigut l’encarregat d’administrar-ne 45 a la a la Residència Edat 3 d’Olot. El desplegament d’avui és excepcional, en tractar-se de les primeres vacunacions, i habitualment es desplaçaran als centres en grups de dues infermeres.

Per a la priorització de les residències on s’ha començat a vacunar se segueix  un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas del geriàtric Edat 3 d’Olot es tracta a més d’un centre “blanc”, és a dir, que no ha registrat cap contagi de COVID. “Hem estat molt angoixats però no tenir cap usuari positiu  ens ha fet una mica més fàcil la nostra feina”, ha explicat la directora de la residència, Esther Arbusà.  

La Garrotxa és la tercera comarca on s’ha administrat la vacuna a la Regió Sanitària de Girona. Aquest matí un equip de vacunació també s’ha desplaçat al Ripollès a la Residència Assistida Comarcal de Campdevànol. La primera dosi a la regió es va administrar al Gironès aquest diumenge, a la residència Creu de Palau, i progressivament arribarà a la resta de comarques que formen part de la regió sanitària.

El desplegament de la campanya de vacunes al territori suposa un “repte logístic”, tal com va destacar el Gerent Territorial del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, en la primera vacunació. Per fer-ho possible, a la regió s’han format dos equips integrats en total per quaranta infermeres i dotze administratius, sota la supervisió de dues coordinadores que s’encarregaran de gestionar les vacunacions a la regió.

L'equip de vacunació a punt de començar.   Josep Estudis, el primer vacunat de la Garrotxa.

Astrid Garcia la primera treballadora d'Olot en vacunar-se de la Covid19   La vacuna.

PRIMARIA
Dimecres, 30 Desembre 2020

Tags: