Salut detecta un 3,8% de casos positius de COVID-19 en els cribratges massius als centres escolars de Salt

S’han realitzat 5.151 proves PCR a l’alumnat i personal de disset escoles i instituts, de les quals 198 han aflorat contagis

L’objectiu era detectar casos asimptomàtics i tallar la cadena de transmissió a l’entorn dels col·legis

Els resultats de les proves PCR fetes als centres escolars de Salt entre el 6 d’octubre i el 20 de novembre han permès detectar 198 positius, dels quals 195 en la comunitat educativa (alumnes i personal) i els 3 restants en familiars convivents. En total s’han fet 5.151 proves PCR en disset escoles i instituts del municipi i d’aquestes el 3,8% han aflorat contagis de COVID-19.

L’objectiu d’aquesta actuació era poder detectar casos asimptomàtics a l’entorn de les escoles perquè poguessin fer l’aïllament i tallar la cadena de transmissió. Concretament es van realitzar 4.439 proves en alumnes d’entre 3 i 18 anys, 545 en treballadors dels centres (docents, personal d’administració i serveis i extern) i 167 en familiars convivents, en aquest darrer cas únicament al centre Vilagran. De la recollida de mostres se’n van encarregar els equips mòbils formats per professionals de l'Institut Català de la Salut que es van desplaçar als centres escolars.

Les proves es van iniciar a l’escola Vilagran el 6 d’octubre i durant els últims dos mesos s’ha desplegat progressivament a tots els centres escolars de Salt. En concret s’han fet proves a les escoles la Farga, les Deveses, el Gegant del Rec, el Pla, Silvestre Santaló, Pia, Mas Masó, FEDAC, les Bernardes, Pompeu Fabra, les Arrels, el Veïnat, l’Escola Educació Especial Maçana, l’IES Vallvera, l’Institut Salvador Espriu i l’IES Salvador Sunyer i Aymerich, que va tancar l’actuació el 20 de novembre.  

El cribratge va ser iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, en coordinació amb el Servei Català de la Salut, l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Salt i les direccions dels centres educatius. També hi va participar l’Ajuntament de Salt, que va donar suport logístic i de comunicació a la ciutadania.

 

PRIMARIA
Dimecres, 9 Desembre 2020

Tags: