Salut organitza un cribratge intensiu de COVID-19, la setmana que ve a Figueres

una professional fa un test antigènic ràpid a un ciutadà

Es farà dilluns a dissabte en diferents punts de la ciutat per facilitar l’accessibilitat als veïns i veïnes

Es faran proves de detecció de la COVID-19 amb testos antigènics ràpids (TAR) a persones asimptomàtiques de més de 16 anys

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, la setmana que ve es durà a terme un cribratge intensiu a la ciutat de Figueres. Aquesta setmana s’han fet els primers cribratges intensius a la Regió Sanitària de Girona, als municipis d’Olot i Banyoles.

L’horari de realització del cribratge serà de 9h a 14h i de 15h a 19h. Les dates i espais de les proves són les següents:

  • Dilluns 30 de novembre - Teatre Municipal El Jardí (Plaça Josep Pla)
  • Dimarts 1 de desembre – Centre Cívic de la Creu de la Mà (Pl. Remei Bosch)
  • Dimecres 2 de desembre – Auditori dels Caputxins (C/ del Rec Arnau, 8)
  • Dijous 3 de desembre -  Centre Cívic Joaquim Xirau - Marca de l’Ham
    (C/ de Vilatenim)
  • Divendres 4 de desembre - Teatre Bon Pastor (C/ Dr. Barraquer)
  • Dissabte 5 de desembre -  Auditori dels Caputxins (C/ del Rec Arnau, 8)

 

Des del Departament de Salut s’ha decidit fer aquest cribratge a Figueres donada l’alta incidència que encara hi ha actualment. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa als 316 i s’han detectat 77 casos positius. Un 7,46% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 707 i es van detectar 139 positius.

Pensat per a tallar cadenes de contagis en majors de 16 anys

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Aquest cribratge s’està organitzant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, que col·laboren en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).cartell del cribratge a Figueres

PRIMARIA
Divendres, 27 Novembre 2020

Tags: