Salut fa en un institut de Canet de Mar el primer cribratge general en un centre educatiu a la Regió Sanitària Girona

El dispositiu sanitari que s'ha organitzat a l'Institut Domènech i Montaner

Els alumnes als quals se’ls ha de fer la recollida de mostres per fer les PCR s’han repartit entre avui i demà i s’han programat les extraccions per mantenir les distàncies entre els grups estables  

El Departament de Salut està realitzant avui i demà el primer cribratge general de Coronavirus SARS-CoV2 a un centre educatiu de la Regió Sanitària de Girona, concretament a l’Institut Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar. Aquesta decisió s’ha pres després de que la setmana passada es detectessin fins a 18 casos positius entre alumnes de 6 grups diferents, fet pel qual es va optar per fer un cribratge a totes les classes d’ESO i Batxillerat, tant alumnes com professorat. A més, també hi ha un professor que ha donat positiu en Covid19.

La setmana passada es van realitzar les proves a les 6 classes on s’havien detectat els positius. Donada l’elevada concentració de casos al centre, al llarg de la setmana es van suspendre les classes presencials d’ESO i Batxillerat d’un total de 8 grups –els 6 on hi havia casos positius i dos més per qüestions de proximitat-. Divendres, quan ja es comptava amb 15 casos confirmats, el Departament d’Ensenyament va decidir suspendre les classes presencials de les línies d’ESO i Batxillerat, de manera que 714 persones, entre alumnes i professorat, estan confinades des del mateix dia 25 de setembre. Divendres també es va decidir organitzar el cribratge general a l’institut entre avui i demà. A l’Institut Lluís Domènech i Montaner també es cursen cicles formatius, els quals estan funcionant amb normalitat, excepte un grup de grau superior, on s’ha detectat un dels casos.

Així, avui s’han realitzat les recollides de mostres per a realitzar la PCR als alumnes de 1r d’ESO i 2n d’ESO, mentre que demà es faran als grups de 4t d’ESO i dos grups de 1r i 2n de Batxillerat. A la resta de classes és on s’han detectat els casos positius i on es van extreure les mostres la setmana passada. Per tal de realitzar les proves, els grups s’han convocat de manera esglaonada per mantenir el distanciament entre els grups estables. Les proves s’han realitzat a l’aula Polivalent del mateix centre. L’organització del cribratge ha anat a càrrec de la Direcció d’Atenció Primària de l’ICS a Girona, entre l’equip mòbil d’extraccions de mostres i el mateix Equip d’Atenció Primària de Canet de Mar, Salut Pública, amb la col·laboració de la direcció del centre i del Departament d’Ensenyament.    

PRIMARIA
Dilluns, 28 Setembre 2020

Tags: