Salut i l’Ajuntament de Girona fan aquesta setmana un cribratge massiu per detectar contagis de COVID als barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla

cartell anunciatiu del cribratge massiu a Girona

Es realitzarà al Pavelló Municipal d’Esports de Santa Eugènia els dies 10, 11 i 12 de setembre

Està dirigit a persones d’entre 16 i 49 anys sense símptomes i que prioritàriament resideixin entre l’Avinguda Josep Terradellas, el carrer Riu Güell, carrer de Salt i el límit amb el terme municipal de Salt

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Girona realitzaran aquesta setmana el primer cribratge massiu a la ciutat per detectar contagis de COVID19. En concret, es realitzarà els dies 10, 11 i 12 de setembre als barris de Santa Eugènia i de Can Gibert del Pla. L’objectiu d’aquesta campanya és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

El cribratge massiu de Girona s’oferirà voluntàriament, i de manera prioritària, a persones de 16 a 49 anys sense símptomes i que resideixin a la zona compresa entre l’Avinguda Josep Terradellas, carrer Riu Güell, el carrer de Salt i el terme municipal de Salt, i que no se’ls hagi realitzat una PCR en els dies previs. La franja d’edat d’entre els 16 i els 49 anys és on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

La recollida de mostres es farà de dijous a dissabte, al Pavelló Municipal d’Esports de les 10 a les 14 hores i de 15 a les 19 hores i es realitzarà amb personal d’atenció primària. Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l’atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

Durant aquests dies es pretén realitzar unes 2.500 proves, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 20-25% de la població corresponent a l’àrea on se centra la campanya. Per dur a terme la campanya de cribratge a Girona s’ha treballat amb l’Ajuntament de Girona, que ha facilitat la instal·lació esportiva i ha posat a disposició de l’operatiu  agents cívics. També col·laboren en la difusió a la població, juntament amb l’Equip d’Atenció Primària de Can Gibert del Pla. També el SEM col·labora amb la logística i recursos materials.

Cal recordar que la prova PCR és gratuïta i per a realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de ‘La Meva Salut’.

Resultats del cribratge massiu de Salt

Per altra banda, durant el cribratge massiu que es va organitzar els dies 3, 4 i 5 de setembre a Salt va permetre realitzar 1363 proves de PCR per determinar la presència de COVID 19, de les quals van resultar ser positives un total de 61 mostres, que representa un 4,4% de positius.

El 60% de les persones que van respondre a la crida de participar en el cribratge eren d’edats compreses entre els 15 i 49 anys, molt especialment amb participació de gent d’entre 35 i 48 anys.

 

PRIMARIA
Dimarts, 8 Setembre 2020

Tags: