Salut i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses organitzen un cribratge massiu per detectar contagis de COVID

cartell anunciatiu del cribratge massiu

Es realitzarà al Pavelló Poliesportiu Municipal dilluns i dimarts que ve

Està dirigit a tota la ciutadania del municipi, sobretot a les persones d’entre 16 i 60 anys sense símptomes

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses organitzen pels dies 7 i 8 de setembre un cribratge massiu al municipi per detectar contagis de COVID-19. La campanya es realitzarà al Pavelló Poliesportiu Municipal, situat al carrer de Bernat Saulet, 1, de  les 10 a les 14 hores i de les 15 a les 19 hores, a càrrec de professionals d’atenció primària. L’objectiu d’aquesta campanya és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

El cribratge massiu de Sant Joan de les Abadesses s’oferirà voluntàriament a tota la ciutadania, malgrat que sobretot a les persones de 16 a 60 anys sense símptomes, en tant que és la franja d’edat on es detecten la majoria dels positius actuals.

Des del Departament de Salut i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses s’ha apostat per fer un cribratge massiu en aquest municipi donat que en els darrers dies s’han detectat cinc brots, que no tenen res a veure els uns amb els altres, amb un total de 34 persones positives de la COVID-19. Així, el cribratge massiu pretén frenar els contagis comunitaris identificant possibles portadors asimptomàtics. Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l’atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

Durant aquests dies es pretén realitzar unes 1.000 proves, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’una tercera part de la població del municipi. Per dur a terme la campanya de cribratge a Sant Joan de les Abadesses, s’ha treballat de manera conjunta amb l’Ajuntament, que ha facilitat l’habilitació del pavelló per dur a terme la recollida de mostres i ha col·laborat en la difusió a la població, juntament amb l’Equip d’Atenció Primària de Ripoll, que gestiona el Consultori Local de Sant Joan de les Abadesses. Des de l’Ajuntament també han posat a disposició de l’operatiu agents cívics. També el SEM col·labora amb la logística i recursos materials.

Cal recordar que la prova PCR és gratuïta i per a realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de ‘La Meva Salut’.

Cartell anunciatiu del cribratge massiu a Sant Joan de les Abadesses

 

PRIMARIA
Divendres, 4 Setembre 2020

Tags: