Salut inicia dijous un cribratge massiu a Salt per detectar contagis de COVID

Es realitzarà a la Casa de Cultura Les Bernardes, de dijous a dissabte

Està dirigit a persones d’entre 15 i 49 anys sense símptomes i que prioritàriament resideixin entre el carrer Major, el passeig de Marquès de Camps, l’avinguda de Països Catalans i el carrer Ramon y Cajal

Dijous, el Departament de Salut comença el primer cribratge massiu a la Regió Sanitària de Girona per detectar contagis de COVID19 a Catalunya. En concret, es realitzarà al municipi de Salt durant els dies 3, 4 i 5 de setembre. L’objectiu d’aquesta campanya és contribuir a trobar persones que són portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

El cribratge massiu de Salt s’oferirà voluntàriament, i de manera prioritària, a persones de 15 a 49 anys sense símptomes i que resideixin a la zona compresa entre el carrer Major, el passeig de Marquès de Camps, l’avinguda de Països Catalans i el carrer Ramon y Cajal, i que no se’ls hagi realitzat una PCR en els dies previs. La franja d’edat d’entre els 15 i els 49 anys és on es detecten la majoria dels positius actuals a la zona.

La recollida de mostres es farà de dijous a dissabte, a la Casa de Cultura Les Bernardes, des de les 10 a les 14 hores i de 15 a les 19 hores i es realitzarà amb personal d’atenció primària. Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l’atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel.

Durant aquests dies es pretén realitzar unes 1.500 proves, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 25% de la població de Salt corresponent a l’àrea on se centra la campanya. Per dur a terme la campanya de cribratge a Salt s’ha treballat amb la direcció de la Casa de Cultura, que depèn del Consell Comarcal del Gironès i de la Diputació de Girona, que ha facilitat l’habilitació de l’edifici per dur a terme la recollida de mostres, i amb l’Ajuntament que ha col·laborat en la difusió a la població, juntament amb l’Equip d’Atenció Primària de Salt, i ha posat a disposició de l’operatiu  agents cívics. També el SEM col·labora amb la logística i recursos materials.

Cal recordar que la prova PCR és gratuïta i per a realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de ‘La Meva Salut’.

 

PRIMARIA
Dimarts, 1 Setembre 2020

Tags: