L’EAP Olot participarà al primer mercat de conversa i proximitat d’Olot

Cartell "Fem Veinatge: Mercat de Conversa i Proximitat"

L’EAP Olot participarà a la jornada Fem Veinatge: Mercat de Conversa i Proximitat que es desenvoluparà el proper dilluns 25 i divendres 29 de setembre a Olot. L’acte l’organitza el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, conjuntament amb l’Ajuntament d’Olot, la Facultat d’educació i psicologia de la UdG, l’ICS, Roba Amiga, altres institucions i persones individuals. La Jornada pretén crear espais de veïnatge de proximitat i de conversa entre els veïns i veïnes de la ciutat i els pobles de l’entorn.

Aquests espais de conversa es trobaran distribuïts per diferents punts de la ciutat i es centraran en 3 activitats diferents:

En primer lloc, el dilluns 25 al matí, i el divendres 29 a la tarda hi haurà l’espai “converses informals” on diferents experts reconeguts a nivell català i també a nivell internacional, estaran al carrer per conversar amb la gent a partir de petites xerrades que aquests oferiran sobre temes com el compartir, la proximitat, el recuperar la ciutat per les persones, el renaixement del municipi com a motor de transformació social, la importància de recuperar el carrer com a espai de relació, etc.

En segon lloc, el divendres 29 a la tarda (de 17 a 21 hores)  es crearà l’espai “regalem conversa” que consistirà en dos accions que tenen com a finalitat recuperar el carrer com espai de relació i com a lloc de trobada. L’espai “regalem conversa” estarà dinamitzat per mediadors i mediadores, educadors i educadores socials, metges i metgesses, infermers i infermeres, tècnics i tècniques comunitàries, arquitectes, entre d’altres i d’arreu de Catalunya que, de forma voluntària, s’ubicaran en taules i cadires als carrers del centre de la ciutat i en espais on la ciutadania hi fa la seva vida quotidiana.

Finalment, i en tercer lloc, es proposa crear un laboratori de regeneració de veïnatge. Un espai de reflexió on participaran professionals, veïns/es i serveis de municipis d’arreu de Catalunya. Precisament, aquest laboratori es centra en oferir espais de debat que tinguin com a objectiu promoure reflexió per recuperar la ciutat per les persones.

PRIMARIA
Divendres, 15 Setembre 2017