El Trueta acull una nova jornada de portes obertes per informar els futurs residents sobre l’especialització als centres de l’ICS a Girona

Cartell portes obertes per a futurs residents

La Jornada es farà el 28 de març al matí, per cinquè any consecutiu

Un any més, l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta acull la Jornada de Portes Obertes, adreçada a futurs residents interessats a fer la seva especialització en algun dels centres que gestiona l’ICS a Girona, ja sigui al mateix Hospital Trueta o als equips d’atenció primària acreditats per impartir docència. La Jornada de Portes Obertes tindrà lloc el proper 28 de març a la sala d’actes de l’Hospital durant tot el matí.

Aquest acte, el cinquè que s'organitza, té per objectiu explicar —als futurs especialistes de medicina, farmàcia, infermeria pediàtrica, infermeria d’atenció familiar i comunitària, i llevadores que puguin estar interessats a fer la formació especialitzada a Girona— com els acollirà l’Hospital o l’atenció primària i quin és el pla formatiu de les diverses especialitats. També se’ls farà una visita guiada pels diferents serveis de l’Hospital, segons les seves preferències.

Durant la Jornada també s’ha previst una trobada entre els futurs residents i els residents actuals per tal que puguin compartir experiències, intercanviar inquietuds, resoldre dubtes i conèixer de primera mà les opinions respecte de la realització de l’especialitat al Trueta o a l’atenció primària de Girona.

Tant l’Hospital Dr. Josep Trueta com l’atenció primària ofereixen formació de postgrau de medicina i d’infermeria. L’oferta docent per al curs 2017-2018 és de 34 places a l’Hospital Trueta (29 de medicina de 21 especialitats diferents, una de farmàcia, tres de llevadora i una d’infermeria pediàtrica), a més de 24 places a l’atenció primària (20 de medicina familiar i comunitària, i quatre d’infermeria familiar i comunitària).

El Trueta té 23 serveis acreditats per impartir docència, dels quals 21 ofereixen plaça aquest any. Cal tenir present que l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha recuperat en aquesta convocatòria de MIR un total de sis residents, corresponents a places acreditades però que no van ser ofertes pel Ministeri d’Educació en la darrera convocatòria de 2016. Així, el Trueta torna a oferir enguany les places de MIR de les especialitats de nefrologia, neurocirurgia, cirurgia toràcica, farmàcia hospitalària i hematologia, a més de recuperar una plaça de resident d’anestèsia i reanimació, que també s’havia perdut.

Pel que fa a la formació d’atenció familiar i comunitària, s’imparteix en els equips d’atenció primària (EAP) acreditats per fer docència —que són Canet, Salt, Sarrià, Can Gibert del Pla | Girona, Montilivi-Vilaroja | Girona i Taialà | Girona, a més dels hospitals Trueta, Santa Caterina, Figueres, Palamós i Calella. La infermeria familiar i comunitària es fa als EAP Can Gibert del Pla i Taialà.

Podeu trobar més informació de la Jornada, així com els plans docents i testimonis dels residents dels nostres centres sobre la seva experiència a l’enllaç: http://www.icsgirona.cat/ca/contingut/hospital/762

ICSGIRONA
Divendres, 24 Març 2017