Surten a licitació pública les obres d’ampliació del servei d’Urgències de l’Hospital Dr. Josep Trueta

Box de reanimació al servei d’Urgències de l’Hospital Trueta

Amb un pressupost de més de 3,7 milions d’euros, els treballs s’allargaran durant dos anys i permetran gairebé doblar la superfície del servei

Avui ha sortit a licitació pública les obres d’ampliació del servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, per un import de gairebé  3.730.000 d’euros. El termini de presentació de les ofertes acaba el 30 de maig. Aquests treballs permetran ampliar notablement la superfície del servei, que avui en dia disposa de 1.200 metres quadrats i un cop acabats els treballs ocuparan fins a 2.300 metres quadrats.

 

L’ampliació del servei d’urgències, és una de les necessitats de millora més llargament reivindicades. El servei es va posar en funcionament fa 33 anys, i en aquest temps tan sols s’hi ha fet dues reformes. Disposa de 9 boxos amb una capacitat per a 13 pacients. Amb l’ampliació, es podrà disposar de 23 boxos (8 dels quals es poden convertir en dobles en cas de necessitat) i 14 punts d’observació monitorada i 4 punts d’atenció per als pacients crítics. A més hi haurà 5 consultes específiques per als pacients menys greus, 8 butaques i una zona de traumatologia amb 5 punts d’atenció i dues àrees de triatge.

Aquestes obres suposaran una gran millora tant per als més de 70 professionals que treballen al servei, com per als usuaris. Cada dia acudeixen al centre uns 200 pacients, que sumen uns 73.000 al cap de l’any. El 30% dels pacients atesos vénen derivats d’altres hospitals o centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, que els deriven al Trueta en tant que centre de referència de la Regió Sanitària de Girona. Quasi el 20% dels pacients atesos, acaba ingressant al Trueta. S’estima que cada dos anys, tots els ciutadans de Girona passen en algun moment o altre pel servei d’urgències, bé sigui com a usuaris, bé sigui com a acompanyants.

Els treballs d’ampliació del servei d’urgències, que podrien començar a finals d’any, s’allargaran durant dos anys, temps durant el qual s’haurà de fer compatible l’assistència als pacients amb es obres. Per aquest motiu, els treballs es planificaran per fases. La primera fase començarà per l’adequació dels espais  alliberats amb el trasllat del Laboratori Clínic Territorial al Parc Hospitalari Martí i Julià. Quan aquesta fase estigui acabada, s’hi traslladarà l’activitat, per tal de deixar lliure l’espai que ocupa avui dia el Servei d’Urgències per tal de poder adequar aquesta zona, i completar així les altres dues fases de les obres.

Aquestes obres de millora podran ser una realitat gràcies al trasllat del Laboratori Clínic Territorial de l’ICS Girona al Parc Hospitalari Martí i Julià. Aquest canvi d’ubicació ha permès alliberar els espais que hi ha just al costat del Servei d’Urgències, per on aquest podrà créixer. A més, s’ha reservat una zona d’uns 250 metres quadrats, que també és reforma i es modernitza, per deixar un laboratori per atendre les peticions d’analítiques tant del propi Servei d’urgències com d’altres necessitats dels pacients ingressats.

ICSGIRONA
Dimecres, 4 Maig 2016