El JCEM, la publicació més prestigiosa de l’àmbit de l’endocrinologia, considera un estudi de l’IDIBGI el Millor Article Publicat el 2015

L’article “Coxsackie and Adenovirus Receptor is increased in adipose tissue of obese subjects: A role for adenovirus infection?” (“El receptor d’adenovirus està augmentat en el teixit adipós de pacients obesos”), presentat pel Grup de Diabetis, Endocrinologia i Nutrició de l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI), ha estat considerat el Millor Article Publicat el 2015 en l’àrea d’obesitat pel Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (JCEM), la publicació més prestigiosa del món en l’àmbit de l’endocrinologia clínica.

L’estudi, que es va publicar el març de 2015, està encapçalat pel doctor José Manuel Fernández Real, investigador de l’IDIBGI i cap de la secció d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Josep Trueta de Girona, i és el primer que aborda com entrarien al teixit adipós del cos els adenovirus, l’exposició als quals està associada a l’obesitat. Aquesta “porta d’entrada” al teixit adipós en pacients obesos està augmentada.

En reconeixement a la tasca realitzada, es va convidar el doctor Fernández Real a presentar l’estudi davant els assistents al Congrés de la Societat Americana d’Endocrinologia, que s’ha celebrat a Boston (Estats Units d’Amèrica) aquest mes d’abril.

El Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism rep anualment al voltant de 3.000 estudis, dels quals només se n’accepten uns 400.

L’IDIBGI, que té els seus orígens en la Fundació Privada Doctor Josep Trueta, es va crear el juliol de 2005 amb la finalitat de promoure, desenvolupar, gestionar i difondre la recerca biomèdica en l’àmbit de les comarques de Girona. Amb aquest objectiu aglutina grups de recerca de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, l’Institut d’Assistència Sanitària, la Universitat de Girona, l’Institut de Diagnòstic per la Imatge, l’Institut Català d’Oncologia i l’Institut Català de la Salut a Girona.

ICSGIRONA
Dilluns, 2 Maig 2016