Acabada la primera fase d’obres del nou laboratori clínic de l’ICS al Parc Hospitalari Martí i Julià

Obres del nou laboratori clínic de l’ICS al Parc Hospitalari Martí i Julià

En aquest moment està obert el concurs públic per a la segona fase del projecte, amb la qual s’han d’equipar les instal·lacions

Aquests darrers dies s’han donat per acabades les obres de la primera fase de construcció del nou laboratori clínic regional, ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, que ha d’ocupar una superfície de 1.800 metres quadrats. Els treballs van començar el passat 2 de juliol i han servit per adequar als nous usos uns espais que hi havia disponibles a l’edifici sociosanitari La República. El nou laboratori permetrà unir de forma física els actuals laboratoris ubicats a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta (1.000 metres quadrats) i al Parc Hospitalari (480 metres quadrats), i la seva posada en marxa està prevista per a finals de maig, un cop s’hagi acabat la segona fase del projecte. Al Trueta, es mantindrà un laboratori de resposta contínua per cobrir les necessitats més urgents que puguin sorgir  en el dia a dia de l'hospital.

 

Pel que fa a la segona fase, a principis de desembre ha sortit a concurs públic el subministrament del mobiliari específic i general i altres equipaments del nou laboratori regional, a més de la seva instal·lació, per un valor de 666.600 euros. Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al 2 de febrer. Un cop resolt el concurs públic, es procedirà a l’equipament del nou laboratori i a l’adequació dels espais exteriors, amb l’objectiu que estigui en funcionament a final de la primavera que ve. Les dues fases de les obres hauran suposat una inversió de dos milions i mig d’euros.

Al laboratori de l’Hospital Trueta, amb prop d’un centenar de professionals, es fa activitat per a l’ICS Girona (tant de l’Hospital mateix, com dels 27 equips d’atenció primària), l’IAS (l’Hospital de Santa Caterina i els tres equips d’atenció primària) i també per a l’Hospital de Campdevànol. S’hi duen a terme extraccions de sang i analítiques de fluids biològics, microbiologia i estudis genètics. Es preveu que el nou laboratori assumeixi la realització de gairebé sis milions de proves l’any i atengui unes 700.000 peticions de les tres institucions.

Un cop quedin alliberats els espais que actualment ocupa el Laboratori al Trueta, es podrà començar a treballar en les obres d’ampliació de les Urgències, servei que pràcticament doblarà la seva superfície actual, que és de 1.200 metres quadrats, cosa que suposarà una gran millora tant per als usuaris com per als  professionals.

Fotografies per descarregar
Obres del nou laboratori clínic de l’ICS al Parc Hospitalari Martí i Julià
Es tracta de la primera fase de les obres del nou laboratori
S'han adequat uns espais disponibles a l’edifici sociosanitari La República

ICSGIRONA
Divendres, 8 Gener 2016