Entra en funcionament al Trueta un nou aparell d’hemodinàmica que suposa una inversió de més de 741.000 euros

Professionals treballant amb la nova màquina d'hemodinàmica

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el nou aparell d’hemodinàmica de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, que substitueix la màquina que hi havia fins ara, instal·lada l’any 2004, quan es va posar en marxa la Unitat d’Hemodinàmica. El nou equipament, que ha suposat una inversió de 741.730 euros, és d’última generació i presenta moltes millores en relació amb el que hi havia fins ara. La principal és la qualitat de la imatge, que facilita tant els diagnòstics com els tractaments. També irradia menys que l’aparell que hi havia fins ara, aspecte que és un clar avantatge tant per als pacients com per als professionals. Un altre guany per als professionals de la Unitat és la connectivitat del nou aparell amb altres de l’Hospital; és a dir, aquesta màquina facilita la visualització de proves d’imatge realitzades per altres equipaments del Trueta, com ara els aparells de tomografia axial computada (TAC), les ressonàncies magnètiques o els ecògrafs. El nou aparell permetrà en un futur fer altres tècniques terapèutiques de cardiologia estructural a la Regió Sanitària de Girona, com ara la implantació de vàlvules percutànies.

La substitució de la màquina d’hemodinàmica ha comportat també unes obres d’adequació de la sala. Aquests treballs i la instal·lació s’han fet en els últims 15 dies, temps durant el qual l’activitat s’ha realitzat a la sala de radiologia intervencionista, que també ha estat adaptada per poder-hi fer angioplàsties i atendre així els casos de Codi infart que s’han activat a la Regió Sanitària de Girona mentre han durat els treballs. Així doncs, a partir d’ara es disposarà d’una segona màquina d’hemodinàmica, en cas de necessitat. 

Increment de l’activitat

A la Unitat d’Hemodinàmica del Trueta es realitzen cada any unes 1.600 proves diagnòstiques i uns 700 tractaments (angioplàsties). Aquest és l’aparell de referència a la Regió Sanitària de Girona pel que fa a l’activació del Codi Infart. Des de gener fins a novembre de 2015, el Codi infart s’ha activat en 344 ocasions, en 108 dels casos en franja horària nocturna, que es va implantar el mes de febrer passat quan es va ampliar l’horari d’atenció del Codi infart al Trueta de 12 hores a 24 hores diàries).  L’objectiu de l’ampliació horària era millorar l’accessibilitat a l’angioplàstia primària, el procediment terapèutic que cal fer als pacients que han patit un infart de miocardi amb elevació del segment ST (IAMEST) per desobstruir l'artèria, tècnica que es realitza a les sales d'hemodinàmica.

Més fotografies per descarregar:

Nova màquina d'hemodinàmica (Foto 1)
Nova màquina d'hemodinàmica (Foto 2)

ICSGIRONA
Divendres, 11 Desembre 2015